Diari Més

Salut

El nou CAP Botafoc del Vendrell comptarà amb una unitat de diàlisi

El nou servei estalviarà desplaçaments a Tarragona o a Barcelona a molts pacients

Imatge del CAP Botafoc.

CAP Botafoc, diàlisi, Vendrell, CalafellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pacients que necessitin fer diàlisi ja no s'hauran de desplaçar fins Tarragona Barcelona ja que el nou CAP Botafoc del Vendrell oferirà aquest tractament. Està previst que el Centre d’Atenció Primària (CAP) obri les seves portes a la primavera del 2020.

La unitat de diàlisi del centre permetrà que 20 usuaris puguin rebre el tractament al mateix temps, fet que comportarà que es puguin atendre uns vuitanta pacients a la setmana en els diferents torns.

El CAP Botafoc comptarà amb una superfície de 2.000 metres quadrats, 744 es dedicaran a la unitat de diàlisi. Tindràdues plantes i la una nova unitat d’hemodiàlisi se situarà a la planta baixa.

«Fins ara a tota la comarca no hi havia servei de diàlisi i, per tant, el canvi és importantíssim», afirma l'alcalde de Calafell, Ramón Ferré. «Hem de tenir en compte que una sessió de diàlisi dura de tres a quatre hores, i que es fa dia sí, dia no. Si sumem els desplaçaments, els malalts renals es troben amb pràcticament una jornada completa compromesa, la qual cosa els dificulta moltíssim fer una vida el més normal possible», afegeix.

tracking