Diari Més

Seguretat

Els Mossos amplien la seva presència a Calafell davant l'onada de robatoris

Tot i la intensificació del patrullatge al municipi, des de la policia autonòmica assegura que les xifres són baixes

Els Mossos d'Esquadra han augmentat el patrullatge a Calafell.

ARRO, Mossos d'Esquadra, Calafell, robatorisAjuntament Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de dijous per la nit, els Mossos d'Esquadra han intensificat el patrullatge a Calafell davant la preocupació de l'Ajuntament i veïns per l'onada de robatoris dels darrers dies. Segons ha concretat el consistori, unitats de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) s'han incorporat als efectius habituals del nucliantic.

Des de l’Associació de Comerciants de Calafell Poble s'han fet diversesreunions veïnals per tal d’abordar la problemàtica. Des de l'entitat asseguren que els robatoris s'han produït tant en habitatges com en botigues i que molts dels afectatstenen por a denunciar. Per aquest motiu,els veïns hanorganitzatpatrulles ciutadanes nocturnes per combatre la manca de vigilància.

Des dels Mossos d'Esquadra destaquen que la xifra de denúncies és baixa i han destacat la importància de denunciar els fets. Tot i això, asseguren que, de moment, es mantindrà l'augment d'efectius per garantir la seguretat a Calafell a petició de l'Ajuntament.

L’alcaldessa accidental, Helena Rubio, assegura que «la Policia local s’ha bolcat en aquest tema, però tenim un municipi molt gran, ens costa arribar a tot arreu». Per aquest motiu ha demanat responsabilitats a laGeneralitat en «una competència que, al capdavall, és seva».

Rubio ha afegit que la investigació sobre els últims robatoris «està molt avançada» i que es tracta «més d'un problema de les mancances de les lleis que de treball policial». Alhora espera que l'augment de presència policial redueixi els robatoris.

La nit del passat dilluns, tres establiments del municipi van patir robatoris. Els Mossos d'Esquadra mantenen la investigació oberta per esclarir els fets, tot i que encara no s'han realitzat detencions.

tracking