Diari Més

Medi Ambient

Augmenta fins al 75% la recollida selectiva a Bellvei gràcies al sistema intel·ligent

Els contenidors s'obren amb una targeta magnètica durant les franges permeses

Els contenidors s'obren amb una targeta magnètica.

Augmena fins al 75% la recollida selectiva a Bellvei gràcies al sistema intel·ligentCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mes de la implantació del sistema de reciclatge intel·ligent, Bellvei ha passat dereciclar un 20% dels residus al72%. Aquest consisteix en uns contenidors que s'obren mitjançant una targeta magnètica durant les franges horàries permeses. El nou sistema es complementaamb la recollida porta a porta al Polígon Industrial Els Massets.

Amb el reciclatge intel·ligents'hasuperat el 50% dels objectius marcats pel PRECAT 2020gràcies a la reducció de la fracció resta i a l’augment de la selectiva. La fracció paper s’ha multiplicat per 3, envasos i plàstics per 2 i el vidre per 5 reduint la fracció rebuig dels 16.000 quilossetmanals fins els 3.500 la darrera setmana.

Des de l'Ajuntament, que valoren molt positives les xifres, asseguren queseguir insistint fent campanyes de conscienciació de la població i informant dels beneficis mediambientals i econòmics que comporta. A més ha explicat que aquest sistema de contenidor tancat amb targeta, permet la bonificació individual per premiar a qui més recicli.

El motiu de la implantació d’aquest nou sistema és assolir els objectius marcats per les directrius del programa PRECAT 2020 (Programa General de Prevenció i Gestió de Residus i Recursos de Catalunya 2013-2020), que marca un mínim del 50% de la recollida selectiva residus municipals.

tracking