Diari Més

Policial

Tres detinguts al Vendrell per estafar prop de 18.000 euros fent-se passar per banquers

Efectuaven les compres al mateix moment que els titulars de les targetes els facilitaven les dades d’accés al compte per telèfon

L'estfador enganyava  ala víctima dient que s'havien produït una sèrie de moviments fraudulents al seu compte bancari.

Vendrell, estafa telefònica, banquers, mossosMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres homes de 18, 21 i 23 anys, de nacionalitat espanyola i veïns del Vendrell i Albinyana, van ser detingutsentre els dies 12 i 20 de novembrecom a presumptes autors d’un delicte d’estafes bancàries.

La investigació es va iniciar arran d’una denúncia en la qual la víctima va explicar haver rebut a finals del passat mes de maig la trucada d’un home el qual es va identificar com a treballador de la seva entitat financera. Aquest desconegut va advertir-lo que s’havien produït una sèrie de moviments fraudulents al seu compte bancari i, en concret, que s’havien portat a terme compres en diversos establiments comercials.

El desconegut va fer creure a la víctima que disposava de totes les dades de la seva targeta bancària. Mentre aquest li confirmava la numeració i el codi de seguretat ubicat a la part posterior, l’estafador va començar a efectuar les primeres compres. En total, del compte bancari d’aquesta víctima es va arribar a sostraure prop de 18.000 euros.

Arran de les gestions d’investigació, es va poder determinar que darrere d’aquesta estafa hi havia els tres detinguts els quals estan actualment en llibertat amb càrrecs després d’haver declarat en dependències policials amb l’obligació de comparèixer davant el jutge quan siguin requerits.

Prevenció d’estafes telefòniques

Per evitar ser víctima d’aquest tipus d’estafa, no s'ha de donar mai dades personals ni claus d’accés. Cal posar-se en contacte amb l'entitat bancària per confirmar que no hi ha cap incident amb el compte.

tracking