Diari Més

AGRICULTURA

Unió de Pagesos fa una crida a la participació a la vaga dels viticultors del Penedès

El 5 de setembre s'aturarà la verema i es bloquejaran els accessos als cellers

Imatge de l'assemblea feta a la plaça de l'Ajuntament de Vilafranca el passat 16 d'agost.

Unió de Pagesos fa una crida a la participació a la vaga dels viticultors del PenedèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Unió de Pagesos ha fet una crida perquè els viticultors del Penedès segueixin de forma massiva la vaga convocada el pròxim 5 de setembre contra els baixos preus que les principals empreses cavistes volen pagar pel preu del raïm. Amb el lema 'Preus justos per al raïm i el vi', a banda de no collir raïm durant tot el dia i bloquejar els accessos dels cellers, s'ha convocat una tractorada que sortirà del cementiri de Vilanova i la Geltrú a les 10 del matí i que es traslladarà a diferents empreses i institucions. En un comunicat, el sindicat agrari ha recordat que amb els 30 cèntims de mitjana que volen pagar els grans cellers pel quilo de raïm no es cobreixen ni els costos de producció, i que per això cal mobilitzar-se.

Al comunicat també s'apel·la directament als socis de les cooperatives que no venen directament el raïm a les grans empreses però que també pateixen la reducció dels preus de vi base.

A la DO Cava hi ha inscrits més de 6.200 viticultors de tot l’Estat, la majoria a Catalunya, i compta amb un total de 36.000 hectàrees de vinya, que suposen aproximadament un 65% de la superfície total de la conreada a Catalunya. En aquest sentit, el sindicat reclama uns preus adequats del raïm i del vi per assegurar el futur del sector i de l’agricultura al territori.

tracking