Diari Més
Niedziela Raluy

Artista del Circ Raluy Legacy

Circ

«Quan el públic entri a la carpa, s'ha de deixar endur i viure moltes emocions»

El Circ Raluy Legacy porta fins a l’1 de setembre el seu darrer show #TheMagicFormula a Calafell

Niedziela Raluy, amb la seva germana Emily, fent el número d'equilibrisme sobre monocicles.

«Quan el públic entri a la carpa, s'ha de deixar endur i viure moltes emocions»Cedida - Dani Llaó

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Circ Raluy Legacy arriba avui a Calafell amb la seva última producció #TheMagicFormula. Fins a l’1 de setembre, es podrà veure un espectacle que combina números actuals carregats d’emocions amb una estètica anys 30 que rememora l’essència de l’època daurada del circ.

—Tornen a Calafell amb #TheMagicFormula. Quina és aquesta fórmula màgica?

—L’espectacle es diu #TheMagicFormula justament perquè hi ha una combinació màgica, que fa que el públic repeteixi i vingui un cop i un altre. L’any passat ja vam ser a Calafell i molta gent va venir a veure’ns fins a cinc i sis vegades. És un espectacle que sempre sorprèn i que té molt d’humor. Té la combinació perfecta de molts factors perquè el públic s’ho passi d’allò més bé.

—Per aquells que no hagin vist encara l’espectacle, què els espera?

—Aquells que no l’hagin vist, han de venir com a mínim un cop i així podran opinar ells mateixos. L’espectacle és viure tota una experiència. És un viatge en el temps als anys 30, gràcies al look i a l’ambient, però també gràcies als personatges com el mag, el presentador que fa de mestre de cerimònies o el clown. Cal dir que no és un d’aquells espectacles de circ passats de moda, sinó que compta amb professionals molt ben preparats, no només del món del circ, sinó també d’altres disciplines com el teatre, l’esport, el ball. I l’espectacle al final és aquesta combinació.

—L’espectacle incorpora algunes novetats. Quines són?

—Sempre anem incloent novetats, perquè estem en una millora constant. Una d’elles és Pietro Vicentini, que juntament amb Bigotes, fan un número molt còmic. I també tenim al trio ucraïnès Higher Flight que fan un número de barres fixes que requereix molta força i molta sincronització. Els números fan que estiguis rient tota l’estona, t’emocionen i et deixen sorprès. Tot l’espectacle és molt d’humor i molta emoció.

—També és nova la carpa en la qual duen a terme el show. Què hi trobaran tots aquells que hi entrin?

—La carpa té una estètica dels anys 30, de l’època daurada del circ. Compta diversos quadres antics sobre el món del circ. Són les pintures preferides de la família Raluy i les hem exposat al voltant de la carpa perquè el públic els pugui veure. La carpa és molt impressionant i de fet, molta gent ve a fer-hi sessions de fotografia i videoclips. Està molt cuidada, amb tot luxe de detalls i és veritablement una peça única. Quan entres a la carpa t’has de deixar emportar, has d’oblidar-te de tot el que tens fora, gaudir de l’espectacle i viure moltes emocions. Sents melancolia, risc, por. Rius, et preocupes, t’entendreixes. Has de viure l’adrenalina i connectar amb els artistes. Com que no és un circ molt gran, els tens a prop i es crea molt de vincle.

—Juntament amb la seva germana Emily realitza un els números més impressionants de l’espectacle. Parli-me’n.

—Abans havíem fet uns números acrobàtics sobre patins que es van poder veure en programes televisius. Però cada any anem canviant. El nostre número actual té molt de risc, perquè anem sobre uns monocicles que poden arribar als cinc metres d’alçada. És una actuació molt visual i amb aires andalusos.

—Estan pensant ja en un nou espectacle o allargaran la gira #TheMagicFormula?

—Aquesta és l’última temporada de #TheMagicFormula i quan la finalitzem al maig de l’any que ve ja no es podrà veure més. Per això animem al públic a venir a veure’l. El cert és que continuem millorant i afegint detalls a aquest espectacle però ja tenim el cap posat en el següent.

tracking