Diari Més

Successos

Identificat el pilot de l'avioneta que va sobrevolar a baixa alçada la platja de Calafell

L’alçada de vol era inferior a 50 metres quan el mínim legal és 150 i, a més, ni el pilot ni l’aeronau tenien la documentació en vigor

Imatge de l'avió sobrevolant els banyistes a la platja de Calafell.

Imatge de l'avió sobrevolant els banyistes a la platja de Calafell.Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han identificat el pilot de l’avioneta que el passat juliol va sobrevolar a baixa alçada la platja de Segur de Calafell. Arran de la investigació, els agents han pogut determinar que l’alçada del vol era inferior a 50 metres, quan el mínim legal és de 150. A més, ni el pilot ni l’aeronau tenien la documentació en vigor. L’home ha estat denunciat per una infracció a la normativa aèria, ja que es considera que el vol va posar en perill la seguretat de l’aeronau i la de persones en terra.

Els fets van succeir el diumenge 14 de juliol, quan una avioneta va sobrevolar a molt baixa alçada la costa de Segur de Calafell, un vol que els banyistes de la zona van titllar com a «temerari» i que va generar alarma i preocupació entre els presents. L’aeronau va fer almenys dues passades en una de les quals expulsava fum que es fa servir en exhibicions aèries.

A més de l’alarma social generada, els Mossos destaquen que si aquesta aeronau hagués experimentat cap mena de dificultat tècnica hauria hagut d’aterrar sense temps de reacció sobre la platja, fet que hagués posat en greu perill a les persones que hi havia en aquell moment.

La Unitat Tècnica de Seguretat Aèria del cos policial va fer recerca de l’avioneta per diversos aeròdroms i aeroports a partir d’imatges publicades en mitjans de comunicació. Finalment es va trobar l’aeronau, malgrat que el pilot havia tret unes marques adhesives molt visibles que la podien identificar més fàcilment.

Un cop finalitzada aquesta investigació i amb diverses proves pericials realitzades per la Divisió de Policia Científica, entre les quals la presa de mesures a elements de referència a la platja, s’ha pogut concloure que l’alçada del vol era inferior a 50 metres quan el mínim legal és de 150 metres. A més d’aquesta infracció, el pilot i l’aeronau no disposaven de tota la documentació en vigor.

Aquest fet ha generat un atestat que s’han tramès al Ministerio de Fomento, en concret a la Agència Estatal de Seguridad Aérea, que determinarà finalment la infracció comesa i la sanció que se li imposarà al responsable.

MÉS INFORMACIÓ

Un vídeo denuncia el vol «temerari» d'una avioneta sobre la platja de Calafell

tracking