Diari Més

Cultura

Mantenir viva la memòria i convertir-la en una eina de reivindicació

Una dotzena d’artistes participen en la mostra ‘Memòria i reivindicació’, la qual s’exposa a Llorenç del Penedès i ofereix aquest dimecres una visita guiada

La situació política del país, el feminisme i l'LGTBI són alguns dels temes sobre els quals es reflexionen en les obres exposades.

Mantenir viva la memòria i convertir-la en una eina de reivindicacióElisabet Soler

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala Can Marçal de Llorenç del Penedès acull, coincidint amb els actes de la Festa Major del municipi, l’exposició Memòria i reivindicació. Es tracta d’una mostra organitzada per La Cumprativa i comissionada per Ramon Sicart en la qual un total de dotze artistes reflexionen entorn les injustícies socials i polítiques presents avui en dia a partir de documents que transiten des de la Guerra Civil fins l’actualitat. L’exposició estarà oberta fins el 18 d’agost i ofereix avui dimecres, 7 d’agost, una visita guiada amb entrada lliure.

En aquest espai s’hi poden trobar obres d’artistes contemporanis que tracten temes com la situació social i política del país, la llengua, el territori, la solidaritat, les injustícies i les violències de tot tipus, així com les aportacions dels moviments socials, dels feministes o de l’LGTBI. Cada obra es troba degudament identificada i compta amb una explicació que posa en context l’espectador per tal que pugui apreciar i entendre cada una d’aquestes peces. Els artistes que hi exposen són Jordi Abelló, Pilar Beltrán, Vicky Benítez, Sara Berga, Lluís Camell, Ro Caminal, Marta Coll, Antònia del Río, Gemma Fontanals, Alexandra Garcia, Michael Kirkergaard, Joaquim Sicart, Ramon Sicart, Olga Olivera-Tabani i Pep Ulldemolins.

L’exposició, que es va inaugurar el passat dissabte 3 d’agost, encara es pot visitar fins el dia 18. Els dies 7, 8, 9, 15, 16, 17 i 18 d’agost està oberta al públic de 19h a 21h, mentre que els dies 4, 10 i 11 del mateix mes es podrà veure de 12 a 14h i de 19h a 21h. Aquest dimecres, 7 d’agost, s’ofereix una visita guiada a les 20h en la qual el públic podrà conèixer el perquè de l’exposició i descobrir-ho tot sobre la documentació exposada, els artistes que hi participen i la seva obra.

tracking