Diari Més

Política Municipal

El govern del Vendrell congela els sous dels regidors i manté els de 2011

L’alcalde, Kenneth Martínez percebrà un 15% més que els edils amb dedicació exclusiva, 52.900 euros,

Imatge del darrer ple que es va celebrar dilluns passat.

El govern del Vendrell congela els sous dels regidors i manté els de 2011Ajuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern del Vendrell ha congelat els sous dels seus regidors amb les mateixes quantitats que es van establir l’any 2011, quan es van rebaixar les seves retribucions un 20%. Els regidors amb dedicació exclusiva cobraran 46.000 euros anuals, mentre que l’alcalde, Kenneth Martínez, en percebrà un 15% més, és a dir, 52.900 euros. L’executiu local ha aprovat els sous de la corporació durant el darrer ple, no sense les crítiques dels grups de l’oposició. Aquests recorden que, durant aquest mandat, n’hi ha vuit regidors que cobraran el màxim per dedicació exclusiva, davant dels dos del mandat anterior.

El darrer ple ha establert que exerciran els seus càrrecs en règim de dedicació exclusiva: l’alcalde, dos tinents d’alcalde i cinc regidors. Tots, a excepció del batlle, tindran una retribució anual de 46.000 euros bruts. Kenneth Martínez cobrarà un 15% més. D’altra banda, es va fixar que exerciran el seu càrrec en regim de dedicació parcial, amb una dedicació mínima de 30 hores setmanals a l’Ajuntament dos regidors, i ho faran al 75%.

Els membres de la corporació que exerceixen el seu càrrec en règim de dedicació parcial percebran una retribució proporcional al temps de dedicació, que es calcularà sobre la que correspon a un regidor amb dedicació exclusiva. El ple va aprovar el règim d’assistències per a aquells edils que no estiguin en dedicació parcial o exclusiva. Així es va establir que, per assistència a les sessions del ple i junta de govern, percebran 320 euros a cada sessió. Per les assistències a les sessions de les comissions informatives, cobraran 240 euros.

Aquestes assistències tindran com a sostre, pels regidors que formin part de la junta de govern local, un 50% del sou d’un regidor en dedicació exclusiva; pels regidors que formin part de la junta de portaveus, un 40% del sou d’un regidor amb dedicació exclusiva i, per la resta de regidors, un 25% del sou d’un regidor amb dedicació exclusiva.

Durant el plenari, els grups de l’oposició es van oposar a la proposta, ja que consideren que el nombre de regidors amb una dedicació exclusiva (vuit) supera amb escreix els que hi havia durant el mandat anterior, quan només eren dos. Van apuntar que la suma total dels sous és molt més alta que la legislatura anterior. Tant SP-ERC com Podem i Primàries van presentar tres esmenes semblants en les quals es demanava que els sous es reduïssin entre un 18 i un 20%, però totes tres van ser desestimades. Finalment, la proposta de l’equip de govern va ser aprovada amb 10 vots a favor (govern), 7 en contra (Sp-ERC i Primàries) i una abstenció (JxV).

35 hores setmanals

Tanmateix, el ple de l’Ajuntament del Vendrell va aprovar l’establiment d’una jornada ordinària de 35 hores setmanals pels empleats públics del consistori i els seus Organismes Autònoms. Aquesta serà vàlida a partir de l’1 de setembre d’aquest any. Tal com ja es va explicar públicament fa uns dies en roda de premsa, aconseguir unes millors condicions per al personal de l’Ajuntament «és un dels objectius què el govern s’ha marcat com a prioritari en aquest mandat, amb la voluntat que aquest fet reverteixi en una millora dels serveis públics que es presten als ciutadans i ciutadanes del Vendrell».

tracking