Diari Més

Llorenç del Penedès ja ho té tot a punt per la seva Festa Major

Enguany la diada castellera amb els Nens del Vendrell, la Jove de Tarragona i la Joves de Valls canvia d’ubicació i tindrà lloc al carrer Francesc Macià

Els castells dels aficionats locals conformen un dels actes més característics de la Festa Major de Llorenç.

Llorenç del Penedès ja ho té tot a punt per la seva Festa MajorElisabet Soler

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Llorenç del Penedès ja ha iniciat el compte enrere per gaudir de la seva Festa Major, la qual comptarà amb diversos actes que se celebraran del 3 al 12 d’agost. Enguany, com a novetat, la diada castellera amb els Nens del Vendrell, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Joves dels Xiqueta de Valls canvia d’ubicació i se celebrarà el dia 11 al carrer Francesc Macià, davant de l’antic Ajuntament. També cal destacar el paper destacat que adquireixen enguany el Grup Patuleia i la Coral Infantil Rossinyols, els quals protagonitzaran el pregó en l’any del seu 50è aniversari.

Els actes en honor a Sant Llorenç començaran a partir d’aquest proper dissabte, 3 d’agost, amb la recapta de la Festa Major. Aquest dia també tindrà lloc la inauguració de l'exposició Memòria i reivindicació, a les 19h a Cal Marçal.A partir de documentació local des de la guerra civil fins l’actualitat i amb l’aportació de la mirada crítica d’una dotzena d’artistes contemporanis, l’exposició vol reflexionar entorn la situació social i política del país, de la llengua, del territori, de les diferents aportacions de moviments com el feminista i l’ LGTBI, així com els desplaçaments forçats de les persones.

El dia 8 al vespre ja es començarà a respirar aires de Festa Major amb el pregó, que enguany anirà a càrrec del Grup Patuleia i la Coral Infantil Rossinyols. A la nit tindrà lloc la tercera edició del Gran Sopar Popular de Festa Major, del qual ja s’han posat a la venda els tiquets.

El dia 9 d’agost, la vigília, les completes i el cant dels goigs a Sant Llorenç precediran la tradicional cercavila pels carrers del poble amb la participació de tots els grups folklòrics del municipi. Ja a la nit serà el moment del correfoc, els versots i la carreteillada. En acabar, al carrer Francesc Macià, es faran els castells dels aficionats locals, un dels actes més característics de la Festa Major de Llorenç. Nens, joves i grans pertanyents a altres colles castelleres o no, faran castells cadascú amb la seva camisa. Tot seguit hi haurà síndria per tots els assistents en el marc de la Sindriada. La música del concert de l’empalmada la posaran el grup 7 de rock i l’orquestra Mitjanit.

El 10 d’agost, Sant Llorenç, començarà ben d’hora amb les matinades dels Grallers, la tronada dels Diables i la bastonada del grup de Ball de Bastons. I al migdia tindrà lloc la ballada de sardanes a la plaça Immaculada amb la Principal de la Bisbal, que també protagonitzarà el concert de Festa Major. Abans, aquells qui ho desitgin podran gaudir de l’obra de teatre Criatures a La Cumprativa.

L’endemà, 11 d’agost, serà el torn de la diada castellera amb la participació dels Nens del Vendrell, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Joves dels Xiquets de Valls. Enguany els castells es realitzaran al Carrer Francesc Macià davant de l’antic ajuntament, al mateix lloc on es fan els castells aficionats. A la nit es podrà gaudir del teatre musical Bruna a les noves instal·lacions del Centre.

El programa complet de la Festa Major de Llorenç del Penedès es pot consultar en el PDF adjunt.

tracking