Diari Més

Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs celebren les festes d'estiu

Les activitats permeten compartir les tradicions

La presentació del programa d'actes de les festes d'estiu.

Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs celebren les festes d'estiuAjuntament del Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Francàs, Sant Salvador i Coma-ruga viuran, durant els mesos de juliol i agost, les festes d’estiu del Vendrell. El passat divendres, el regidor de Festes, Christian Soriano, i els representants de les associacions de veïns dels nuclis marítims van presentar el programa de festes d’estiu a les platges. Conjuntament amb l’Ajuntament, les associacions de veïns van preparar una oferta completa d’activitats que, d’una banda, contribueixen a omplir de cultura i lleure molts moments de l’estiu i, de l’altra, ajuden a cohesionar el territori.

Tal com recull el programa, hi ha previstos actes per a tots els públics amb orquestres, concerts, sardanes, havaneres, cinema a la fresca, sopars, competicions esportives, potenciant enguany la programació d’espectacles infantils. Com ja és habitual, les tradicions i cultura popular també hi seran presents a través de cercaviles o mostres.

A la presentació hi van assistir representants de l’Entitat urbanística de Conservació Pilar Macià del Francàs; de l’Associació de Veïns de Sant Salvador, de l’Associació de Veïns Sant Ramon de Coma-ruga i de l’Associació Familiar Ferroviària i l’Associació Preservació Colònia Ferroviària de Sant Vicenç de Calders.

El regidor de Festes va destacar el fet que «les Festes d’Estiu ajuden a descentralitzar l’activitat festiva del municipi fomentant la cohesió territorial i el sentiment que tots els nuclis conformen el Vendrell». Alhora, va dir, «ens permeten gaudir de les tradicions i la cultura vendrellenca i mostrar-la a tots els turistes i estiuejants que aquests mesos estan entre nosaltres».

Les primeres activitats es van iniciar a Sant Salvador el 6 de juliol i al Francàs el dia 19. El gruix de totes elles, però, s’intensifica a partir del mes d’agost. Al Francàs, hi ha programació del 3 al 17 d’agost cada dia de manera ininterrompuda. També a Sant Salvador, del 2 al 4 d’agost, amb castell de focs inclòs. En aquesta mateixa zona, els actes es reemprenen els dissabtes 17, 24, 31 d’agost i 7 de setembre, aquest darrer dia amb una bicicletada popular. A Coma-ruga, hi ha activitats de l’11 al 15 d’agost i, més tard, el 31, se celebra la Festa de Sant Ramon Nonat, patró de l’AV de Coma-ruga. Finalment, el programa es completa amb els actes del 3 i 4 d’agost organitzats per l’Associació Familiar Ferroviària, amb especial interès per a la visita guiada pel barri històric ferroviari i les exposicions de fotografies.

tracking