Diari Més

El Vendrell s'endinsa en l'obra de Bach amb l'inici del 39è Festival Internacional de Música Pau Casals

Projeccions inèdites del mestre violoncel·lista i un concert de Victor-Julien Laferrière donen el tret de sortida a onze dies de programació

El violoncelista Victor-Julien Laferrière enceta el festival.

El Vendrell s'endinsa en l'obra de Bach amb l'inici del 39è Festival Internacional de Música Pau CasalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A partir d’aquest divendres, la música de Johannes Sebastian Bach serà la protagonista al Vendrell. El municipi dona el tret de sortida al 39è Festival Internacional de Música Pau Casals (FIMPC), que enguany se centra en l’admiració que el mestre violoncel•lista català va tenir pel compositor alemany, a qui definia com «el moment més elevat i més pur de música de tots els temps». La programació arrencarà aquest vespre amb projeccions d’imatges inèdites de Casals, acompanyades de la música en directe de Victor-Julien Laferrière i Magali Mosnier. Demà dissabte, el mateix Laferrière protagonitzarà el concert inaugural a l’Auditori Pau Casals, interpretant Beethoven i Mendelssohn darrere de les empremtes de Bach amb el pianista David Kadouch. La programació s’allargarà fins el 23 de juliol.

El proper dimarts serà el torn del solista italià Giulano Carmignola, considerat un dels millors violinistes barrocs del món, que actuarà al festival acompanyat de l’Orquestra Da Càmera i de les flautistes Julia Gallego i Magali Mosnier. Interpretaran el concert per a violí en La menor, la Suite nº2 per orquestra, el Concert de Brandenburg nº4 i el Concert per a violí en Mi Major de Bach. L’endemà, 17 de juliol, el FIMPC comptarà amb el pianista català Josep Colom, que interpretarà un programa dedicat a Bach, Beethoven i Chopin.

De cara al 18 de juliol, serà el torn d’Olivier Latru, organista de Notre Dame de París, que actuarà a l’església parroquial del Vendrell amb un concert dedicat a Bach, basat en peces del compositor alemany i també de Couperin i de Gringny, com a referents de la música francesa.

Pel que fa a la segona meitat de la programació, repetiran al FIMPC Giulano Carmignola i l’Orquestra Da Càmera per oferir el 19 de juliol Els Concerts de Brandenburg acompanyats del jove músic francoamericà Justin Taylor i l’oboista Lucas Macias-Navarro. També hi serà de nou la famosa flautista Magali Mosnier.

L’endemà, dia 20, el FIMPC portarà al Vendrell el violoncel•lista Alban Gerhardt, que fa poques setmanes també va participar a la Diada Pau Casals – Barcelona, mentre que el concert de cloenda anirà a càrrec d’Elena Copons amb Les més belles àries de Bach i l’acompanyament de Justin Taylos i l’oboista Antoine Torunczyk.

Les frases de Casals s’escampen pels comerços del Vendrell

D’altra banda, coincidint amb el 39è FIMPC i la propera arrencada del Vendrell com a Capital de la Cultura Catalana 2020, l'Associació Musical Pau Casals i la Fundació Pau Casals han tancat un acord amb els comerciants vendrellencs per posar en valor els pensaments del mestre violoncel•lista. L’entesa preveu que una quarantena d’establiments llueixin als seus aparadors frases signades per Pau Casals, amb les quals el músic defensava els valors democràtics, el respecte per la dignitat de les persones i la cerca de la pau.

tracking