Diari Més

Calafell sortirà de l'AMI i canviarà el nom de la plaça U d'Octubre

L’espai passarà a ser plaça de la Democràcia

L'alcalde de Calafell en funcions i guanyador de les eleccions municipals amb el PSC, Ramon Ferré,

ramon ferré, calafell, psc calafell, eleccions municipals 2019, ajuntament de calafellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple de l’Ajuntament de Calafell ha aprovat abandonar l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i canviar el nom de la plaça U d’Octubre. Totes dues mesures les proposava una moció presentada pel PP al ple d’aquesta setmana. El regidor dels populars ha rebut el suport dels 9 membres del govern del PSC i dels dos de Ciutadans. La moció, que demanava substituir el nom de la plaça n hi ha les dependències municipals de Calafell Platja per plaça de la Democràcia, defensava el principi d’objectivitat del consistori i assegurava que dedicar l’indret a la data del referèndum d’independència «instrumentalitzava l’ens local, provant una expressió de voluntat per a una finalitat partidista».

«Calafell no hauria de tenir cap nom de carrer, avinguda o passatge que commemori actuacions reincidents contràries a resolucions del Tribunal Constitucional», seguia la moció debatuda ahir dijous, que reivindicava la importància de dedicar una plaça a la democràcia. En aquest sentit, el text remarcava que «un dels valors fonamentals és la separació de poders que porta implícita la independència del poder judicial i el respecte a les seves decisions».

Pel que fa a l’adhesió a l’AMI, els acords de la moció suposen abandonar l’associació de forma retroactiva, de manera que caldria revertir les aplicacions pressupostàries i acords relacionats amb el pagament de la quota dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019.

La relació de Calafell amb l’AMI fa anys que està marcada per la polèmica, ja que l’estat espanyol va impugnar l’adhesió a l’associació feta el 2015. Els anys que ha durat el litigi judicial, l’Ajuntament ha estat pagant les quotes, però el passat mes d’abril un jutge va anul•lar l’adhesió. Segons el tribunal, la defensa d’un projecte polític supramunicipal no és competència d’un ajuntament.

tracking