Diari Més

Societat

Humana recupera més de 4 tones de textil usat a la Bisbal del Penedès

La recollida ha augmentat un 25% respecte el mateix període de l’any passat

Imatge

Humana recupera més de 4 tones de textil usat a la Bisbal del PenedèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fundació Humana ha aconseguit recuperar 4.308 kg del tèxtil de la Bisbal del Penedès, unes 8.900 peces de roba quepodranser reciclades o reutilitzades. Amb això, segons afirma la fundació, es genera un estalvi de 13 tones deCO2i, en comparació amb les dades del mateix trimestre de l'any passat, representa un augment del 25% de recollida de material.

A la Bisbal ara hi ha quatre contenidors on es pot dipositar roba, calçat, complements i tèxtil de la llar que ja no s'utilitzi perquè Humana els doni una segona vida.

Tal com explica Humana, una part del material d'aquests contenidors va a parar a les plantes de preparació per a la seva reutilització i l'altre es ven a empreses de reutilització i reciclatge.

El 13% de les peces tractades a les plantes de preparació s'envia a les botigues de la fundació de tot Catalunya i el 39% s'exporta, principalment a Àfrica, on es ven a preus baixos per a generar-hi recursos per a la cooperació al desenvolupament.

Aquella roba que es troba en un estat que no en permet la reutilització es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes (mantes, aïllants o draps per a la indústria d'automoció). Un 9% no es pot reciclar nivalorarenergèticament i s'envia a un centre de tractament de residus per a disposició final.

La gestió del residu tèxtil d'aquesta fundació, segons expliquen, genera ocupació i contribueix a l'economia social. A més, segons fonts d'Humana, després de més de tres dècades d'activitat, 2,4 milions de persones s'han vist involucrades en els programes de desenvolupament que Humana duu a terme als països del Sud i s'han destinat més de 30 milions d'euros per a la formació de professors de primària, impulsar l'agricultura sostenible o lluitar contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

tracking