Diari Més

Veïnal

Tensió entre un bloc de veïns i un recinte d'atraccions al Vendrell

L’enfrontament entre les dues parts s’ha elevat aquest cap de setmana, després de deu anys denunciant sorolls i molèsties

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La tensió entre els veïns d’un bloc de pisos de l’avinguda de Palfuriana del barri marítim de Sant Salvador (el Vendrell) i el recinte d’atraccions infantil que tenen a tocar de la seva façana s’ha elevat durant aquest cap de setmana després de deu anys de queixes pel soroll i la llum dels focus que el parc (Castorpark) els provoca a les nits.

Els veïns de l’edifici 2-8 decidien, el passat dissabte, passar a l’acció i feien pública la seva queixa, ja que les reiterades instàncies a l’Ajuntament del Vendrell no els han donat fruit. Penjaven una pancarta on es podia llegir «Stop ruidos» i van posar en marxa un megàfon amb què, a través d’una gravació que es repetia i que es podia sentir a tot el parc, demanaven respecte pel descans dels veïns. Al cap de pocs minuts, un home que es trobava a l’interior del recinte va començar a llençar pedres contra l’edifici. «Vaig agafar el telèfon per gravar-lo i, aleshores, va començar a llençar-me pedres. Després vaig adonar-me’n que també havien llençat pedres per la part posterior de l’edifici i havien trencat els vidres de la porta de la meva terrassa», explica una de les veïnes.

El missatge de la pancarta que van instal·lar dissabte apareixia ahir al matí completament pintat, una acció per a la qual «algú s’ha enfilat a la nostra propietat», segons una veïna, qui assegurava que presentaria denúncia.

Els veïns d’aquest bloc s’han queixat repetidament pel soroll, les llums i els horaris del parc d’atraccions que obre des de Setmana Santa fins a l’octubre. «Hi ha deu parells de focus que projecten la llum contra els dormitoris fins que tanca. Teòricament ho ha de fer a les 21.00 i fins a la mitjanit en plena temporada, els mesos de juliol i agost. Però no compleixen els horaris i el parc roman obert fins més tard», denuncia la veïna. «Tenen atraccions i els nens criden als saltadors, l’atracció de cavallets fa sonar una sirena cada deu minuts. Els generadors per fer pujar els inflables estan cap a la nostra façana i hem de suportar la calor i el soroll. Van fer uns lavabos i els van connectar a la nostra canonada baixant i fa anys que patim embussos. Ara diuen que ho han arreglat, ja veurem. També deixen una màquina encesa tota la nit. No podem descansar», afegeix la veïna. Els residents del bloc diuen que sovint truquen a la policia local però que mai no hi va.

Trobada amb el consistori

En la darrera reunió que un representant de l’Ajuntament va mantenir amb la propietat del parc infantil per mediar en el conflicte, aquest es va comprometre a rebaixar la intensitat dels focus i a col·locar els ventiladors dels inflables al centre de la pista i que, un cop marxessin els nens, els apagaria. En la trobada es va comprometre també a desconnectar les sirenes i xiulets de les atraccions a partir de les nou de la nit i a dur a terme tasques de manteniment als matins, i no pas a les nits. Tot i que la llicència li permet obrir fins a les dotze de la nit i fins a la una de la matinada pel tancament total del parc, el propietari es va comprometre a tancar a la mitjanit, a tot tardar i durant els mesos de juliol i agost, quelcom que, segons els veïns, no compleix.

Imatge dels vidres trencats. A la dreta, l'home llençant pedres en una captura de vídeo.

Tensió entre un bloc de veïns i un recinte d'atraccions al VendrellCedida

tracking