Diari Més

El tram de platja de Calafell afectat pels residus obrirà dimecres al migdia

El trencament d’una canonada va obligar a prohibir el bany diumenge al voltant de l’Estany

La platja està tancada 500 metres a banda i banda de l'Estany.

El tram de platja afectat pels residus a Calafell obrirà dimecres al migdiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La prohibició de banyar-se a la platja al voltant de la desembocadura de l’Estany de Calafell finalitzarà dimecres al migdia, quan hauran passat les 24 hores que marca el protocol de prevenció després del vessament de residus del clavegueram a les aigües que es va produir el passat dilluns.

L’avaria en una canonada de bombament d’aigües cap a la depuradora estava completament arranjada cap a les dotze del migdia d'aquest dimarts, segons han assegurat fonts municipals. Això no obstant, la platja ha continuat tancada al bany en un tram d’un quilòmetre –500 metres a banda i banda de l’Estany– durant tot el dia i ho continuarà estant dimecres per assegurar-se que els residus han quedat completament dissolts per l’acció del mar.

El trencament de la canonada es va produir el passat dilluns i va provocar el vessament d’aigües residuals al mar. L’Agència Catalana de l’Aigua va dictar aleshores públicament un avís de precaució «sobre possible alteració de la qualitat de l’aigua de bany a la platja de Calafell per una incidència de sanejament de les aigües residuals d’ahir a l’estació de bombament de l’Estany». La bandera vermella va onejar a la zona el passat dilluns, dia de Sant Joan, durant tot el dia d’avui i així seguirà fins al migdia de dimecres.

La platja està tancada 500 metres a banda i banda de l'Estany.

El tram de platja afectat pels residus a Calafell obrirà dimecres al migdiaCedida

tracking