Diari Més

Cultura

El concert dels 50 anys de la Coral Infantil Rossinyols inaugura la nova seu d'El Centre

Un gran nombre de socis de l’entitat van colaborar en un emotiu trasllat la passada setmana de l'antic al nou edifici

Imatge del concert del 50è aniversari de la Coral Infantil Rossinyols.

El concert dels 50 anys de la Coral Infantil Rossinyols inaugura la nova seu d'El CentreCoral Infantil Rossinyols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Llorenç del Penedès ja ha estrenat la seva nou seu i ho ha fet amb un acte molt esperat pels vilatans del municipi: el concert del 50è aniversari de la Coral Infantil Rossinyols. Més d’un centenar d’actuals i antics cantaires es van reunir el passat dissabte, 8 de juny, al nou edifici que acull l’ateneu per tal de cantar tots junts algunes de les cançons que ha interpretat la coral durant la seva història. L’acte va aplegar un nombrós públic que no es va voler perdre aquest gran esdeveniment per partida doble.

La celebració però, no només va consistir en aquesta actuació, sinó que es va allargar tot el cap de setmana amb diversos actes. El primer de tots va ser la inauguració de l’exposició dels 50 anys de la coral del municipi, que va tenir lloc dissabte a les 12h a la Casa de Cultura i va anar acompanyada d’un vermut. A les 19.30h del mateix dissabte va tenir lloc l’acte central, la cantada conjunta amb cantaires i excantaires a la nova seu d’El Centre.

Les activitats van continuar diumenge amb una cercavila al matí, mentre que al migdia es va inaugurar la placa commemorativa del 50è aniversari al carrer Coral Infantil Rossinyols i es va fer un dinar popular als Jardins d’Oriol Martorell. Tot seguit, aquest mateix espai va acollir jocs infantils i un espectacle per als més petits de la mà del grup d’animació Can Cantem.

Els socis es bolquen en el trasllat d’El Centre

Amb aquest acte públic, doncs, El Centre ha obert definitivament les portes del nou edifici. Aquest ha estat un moment molt esperat pels socis i simpatitzants de l’entitat després d’anys de construcció de l’espai, que a partir d’ara acollirà els actes i activitats de l’ateneu. L’edifici consta de la zona de cafè, una sala per a exposicions i una sala per a teatre i altres esdeveniments de més gran format.

La obertura al públic del nou espai ha significat dir adéu a l’antiga seu, que conserva a l’interior de les seves parets nombrosos records dels 130 anys d’història de l’entitat, guardonada el darrer 2018 amb la Creu de Sant Jordi. Per això molts socis es van bolcar en el trasllat del material de l’antiga a la nova seu, ja que volien formar part d’un moment històric de l’entitat. L’acte va acabar amb un brindis i parlament al ja antic cafè a càrrec de l’actual president d’El Centre, Josep Maria Vinyes, el qual va fer reviure records i remoure emocions a molts dels assistents.

Imatge del concert del 50è aniversari de la Coral Infantil Rossinyols.

El concert dels 50 anys de la Coral Infantil Rossinyols inaugura la nova seu d'El CentreDiari Més

Els socis d'El Centre preparant el nou espai per a l'esdeveniment.

El concert dels 50 anys de la Coral Infantil Rossinyols inaugura la nova seu d'El CentreDiari Més

En la celebració dels 50 anys de la Coral no hi va faltar el pastís.

El concert dels 50 anys de la Coral Infantil Rossinyols inaugura la nova seu d'El CentreDiari Més

tracking