Diari Més

Societat

Veïns de Mas Borràs del Vendrell demanen el tancament de l'antiga Cobapsa

Denuncien entrades constants de camions i furgonetes que descarreguen deixalles i runes

Imatge de los escombros que han en la planta de la ant

Veïns de Mas Borràs del Vendrell demanen el tancament de l'antiga CobapsaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de l’associació de veïns de la urbanització Mas Borràs del Vendrell, Santiago Simón, ha denunciat públicament que el recinte de l’antiga planta de residus Cobapsa s’ha convertit en un autèntic abocador il·legal.

Simon es fa ressò de les queixes del veïnat, el qual assegura que l’antiga planta registra una entrada i sortida constant de vehicles d’empreses que hi aboquen runes i deixalles. Alerten, d’altra banda, de l’alt risc que s’hi produeixi un incendi, tal com va succeir fa anys després de tancar empresa, el desembre de 2011, quan es va calar foc i les flames van romandre vives durant tota una setmana, ja que la planta acumulava 40 vegades més de les tones permeses per la seva llicència.

«Saben on viu el propietari, a Coma-ruga, però ningú fa res, almenys per tancar el recinte, on pot entrar la canalla i prendre mal», apunta Santiago Simón. Reconeix que l’entrada i sortida de vehicles per abocar-hi runes es produeix des de fa temps, «d’ençà que van robar les portes metàl·liques», diu. Tot i que els veïns no han fet cap denúncia formal, el president de l’associació de veïns de la urbanització Mas Borràs explica que han abordat la problemàtica a totes les reunions que han mantingut amb membres del consistori, sense que n’aporti cap solució.

A finals de desembre de 2011 es va declarar un incendi en la planta de residus, ja tancada. L’incendi va durar tota una setmana i va afectar tota la planta. Aleshores, l’incident va provocar molta preocupació entre els veïns que van haver de patir el fum durant tots aquells dies a la urbanització. L’empresa acumulava de forma irregular piles de residus urbans de fins a cinc metres d’altura. Tancada la planta i després de l’incendi, l’estat d’abandonament l’ha convertida en un abocador il·legal.

Imatge de les deixalles que hi ha a la planta de l'antiga Cobapsa.

Veïns de Mas Borràs del Vendrell demanen el tancament de l'antiga CobapsaCedida

tracking