Diari Més

L'organista de Notre-Dame actuarà al Festival Internacional de Música Pau Casals

La 39a edició del festival se celebrarà entre el 12 i el 23 de juliol i estarà dedicada a Bach

L'organista francès Olivier Latry actuarà a l'Auditori Pau Casals el 18 de juliol.

L'organista de Notre-Dame serà al Festival Internacional de Música Pau CasalsOlivier Latry

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'organista principal de Notre-Dame, Olivier Latry, serà un dels artistes participants en la 39a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, que se celebrarà entre el 12 i el 23 de juliol, i que en aquesta edició enaltirà la figura de Johann Sebastian Bach.

El director artístic del festival, Bernard Meillat, ha presentat avui dijous la programació d'aquest any, en què hi haurà set concerts, a més de dues projeccions sobre Casals, i en què s'incidirà en l'admiració que sentia el violoncel·lista català cap al compositor alemany.

Per a Casals, segons es pot constatar en diferents enregistraments que s'han conservat, Bach era el «geni més universal» que hi ha hagut en la música, «un miracle», el músic que «millor pot expressar els sentiments» perquè «tot en ell és perfecció i bellesa», el que tocava cada dia tot just aixecar-se.

Amb un pressupost de 145.000 euros, que aporten l'ajuntament del Vendrell, la Diputació de Tarragona i diferents col·laboradors com l'Obra Social "la Caixa", l'esdeveniment s'inaugurarà el dia 13 a l'Auditori Pau Casals amb el violoncel·lista Victor Julien-Laferrière, qui oferirà la Cinquena Suite de Bach, en sol menor, així com la Sonata en Re Major Op. 102 núm 2 de Beethoven i la Sonata Opus 58 de Mendelssohn.

El festival prosseguirà tres dies més tard amb Giuliano Carmignola, considerat el més famós dels violinistes barrocs de l'actualitat, en una audició en què només hi haurà peces de Bach, i en què intervindran a la flauta Julia Gallego i Magali Mosnier, al costat del conjunt Orquestra Da Camera.

El dia 17 de juliol serà el torn del pianista Francesco Piemontesi, amb diferents obres de Bach, i en la segona part interpretarà la Sonata per a piano en Re Major D.850 de Schubert, qualificada d'una de les més belles i lluminoses d'aquest músic.

L'actuació estel·lar del francès Olivier Latry, que va succeir Pierre Cochereau com cotitular dels grans òrgans de Notre-Dame de París el 1985 als 23 anys, tindrà lloc el dia 18 de juliol, en l'església parroquial del Vendrell, davant l'òrgan Scherrer que tant agradava a Pau Casals.

Els organitzadors del festival han comentat que quan van contractar Latry, qui en el seu concert alternarà la música de Bach amb la de compositors francesos com F. Coupertin i Nicolas de Grigny, no pensaven «ni de bon tros» que a l'abril s'incendiaria la catedral parisenca.

La programació continuarà amb Els concerts de Brandenburg, el dia 19, amb una altra intervenció del concertí Giuliano Carmignola, al costat del clavecinista francoamericà Justin Taylor, l'oboista Lucas Macias-Navarro, la flautista Magali Mosnier i el grup Da Camera.

Dissabte 20 de juliol serà el torn del violoncel·lista alemany Alban Gerhardt, vell conegut del festival, que va inaugurar el 2017, ara amb Les suites per a violoncel sol i la clausura anirà a càrrec de la soprano catalana Elena Copons, al costat de Justin Taylor, i la formació The Consotr, amb Les àries més belles de Bach, el dia 23 de juliol.

tracking