Diari Més

L'Amèlia de l'Arboç vota a les eleccions generals als seus 107 anys

L'arbocenca va votar per primer cop el 1936, en els últims comicis de la Segona República Espanyola

L'Amèlia Guardià de l'Arboç als seu 107 anys exercint el seu dret a vot, acompanyada de la besnéta, que agafa la cadira i el seu besnét.

L'Amèlia de l'Arboç vota a les eleccions generals als seus 107 anysJaume Ventura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La veïna de l’Arboç Amèlia Guardià Andreu, que amb 107 anys és la persona més longeva de la demarcació de Tarragona, va exercir el seu vot a les eleccions generals del passat diumenge, 28 d’abril. El primer cop que va votar va ser l’any 1936, en les últimes eleccions de la Segona República Espanyola. Eren els segons comicis en el qual les dones podien exercir aquest dret a Espanya –les primeres van ser el 1933, quan ella encara no havia arribat a l’edat per votar, fixada en 23 anys-. Amb la Guerra Civil i la dictadura es va suprimir el vot lliure fins el 1977, després de la mort de Franco, any en què es va implantar el sufragi universal.

Des de llavors, l’Amèlia ha estat fidel a totes les convocatòries electorals. «Sempre he exercit el meu dret a vot. Durant molts anys va estar prohibit, ara que és pot fer vull votar», diu l’arbocenca. La votació de l’Amèlia a la mesa va ser un exemple de lluita per la democràcia, ja que ella va introduir a l’urna el vot de tots els que lluitaven per poder fer-ho en llibertat. La seva néta i el seu besnét la van acompanyar en aquest moment.

tracking