Diari Més

Medi Ambient

Bosc Verd i GEPEC denuncien el perill que suposen diverses basses del Penedès

Demanen que els ajuntaments apliquin mesures correctores per evitar possibles ofegaments d'animals i persones

Imatge d'arxiu d'Agents Rurals.

Bosc Verd i GEPEC denuncien el perill que suposen diverses basses del PenedèsAgents Rurals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Bosc Verd i GEPEC, membres de la federació Ecologistes de Catalunya, han denunciat aquest dimecres el perill que suposen per a la fauna diverses basesregadiu, contra-incendis o particulars que hi ha per tot el Penedès.

Segons les entitats,l'Alt Penedès compta amb unes 60 basses de diferents formes i mides, tant soterrades o en alçada,que suposen un perill d'ofegament per a la fauna.Tamnateix també representa un gran perill per les persones per la possibilitat de caiguda.

Recentment, el GRAE Subaquàtic del Cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya, va ser requerit per a intervenir en el rescat d'un cabirol que havia caigut dins una bassa de reg i no podia sortir al no existir cap mena de dispositiu adient, fet que hauria acabat amb el seu ofegament per esgotament.

Les espècies més afectades per ofegament en aquest tipus d'instal·acions solen ser, especialment, les guineus i els toixons; però aquesta lacra també afecta les genetes, fagines, porcs senglars, cabirols, rapinyaires i amfibis.

Les mesures correctores per evitar aquesta debacle faunística són senzilles i econòmiques, com podria ser posar rampes de fusta i xarxes en qualsevol lateral de la bassa per facilitar la seva sortida. Per aquest motiu, reclamen que els ajuntaments actuiïn.

tracking