Diari Més

Societat

L'alcalde de l'Arboç manté la seva «innocència» i assegura que pateix una «persecució» per part d'un agent

Joan Sans i el cap de la Policia Local van ser detinguts ahir per un presumpte delicte de falsedat documental i un altre de prevaricació

Imatge de la coissaria de la Policia Local de l'Arboç.

L'alcalde de l'Arboç se sent «assetjat i perseguit» per un policia localGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcalde de l'Arboç, Joan Sans, haratificat en un comunicat la seva «innocència» davant la seva detenció, que es va produir ahir,per un presumpte delicte de falsedat documental i un altre de prevaricació. A més, Sans ha ratificat quepateix «assetjament i persecució» per part d'un policia local, que li ha imposat nombroses multes.

El batlle, davant la seva detenció, assegura «em sento perseguit per interessos polítics amb unes eleccions municipals a dos mesos vista». Demanaque s’esclareixin els fets «el més aviat possible ja que provoquen una indefensió vers la seva persona» i nodescarta emprendre accions legals una vegada tingui coneixement exacte dels fets que se l’hi imputen.

Sans tambévol manifestar el suport total a l’inspector de la Policia local de l’Arboç, que també va ser detingut ahir.

Un jutge d'instrucció 9 del Vendrell investiga l'Ajuntament de l'Arboç del Penedès des de fa mesos per una presumpta manipulació d'expedients.En el cas de l'alcalde, aquesta presumpta manipulació seria per evitar multes que ronden els 2.000 euros i justificar una acta de cessió d'un vehicle seu abandonat a la via pública.

La investigació també se centra en saber per què el municipi, de 5.500 habitants, compta amb una Policia Local formada per un inspector i una dotzena d'agents.

El cas va transcendir per uns escorcolls a l'ajuntament i a la comissaria de la Policia Local a mitjan del passat mes de gener.Posteriorment, Sans va denunciar «assetjament i persecució» de l'agent de la policia local que va fer públic el cas i li va retreure ser l'origen de les nombroses multes que acumulava.

L'alcalde i el cap de la Policia Local després de prestar declaració a la comissaria dels Mossos d’Esquadra del Vendrell, van quedar en llibertat i avui havien de passar a disposició judicial. Finalment, la declaració s'ha suspès a peticiódel lletrat dels dos investigats i, properament, s'assenyalarà una nova data.

tracking