Diari Més

Protesta

Convocat un acte de protesta a Sant Jaume contra els presumptes abusos de mossèn Gallinat

L'acció es farà aquest divendres a les 19h a la plaça de l'església i vol donar suport a les víctimes que haurien patit aquests fets al municipi durant els anys 60

Cartell de la convocatòria de protesta contra els presumptes abusos sexuals de mossèn Gallinat a Sant Jaume dels Domenys.

Convocat un acte de protesta a Sant Jaume contra els presumptes abusos de mossèn GallinatAgrupament Escola Els Xarelos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agrupament Escolta els Xarelos de Sant Jaume dels Domenys ha convocat una acció de protesta contra els presumptes abusos sexuals a infants comesos pel mossèn Joaquim M. Gallinat durant els anys 60 al municipi. L'acció es durà a terme el proper divendres 22 de març, a les 19h, a la plaçaRvd Andreu Marcé, més coneguda com la plaça de l'església.

Amb aquesta manifestació, l'agrupament escola vol manifestar el seu rebuig als fets i donar suport a les persones que van patir aquests fets. «Ens manifestarem aquest divendres per condemnar el passat i també per fer saber que volem un món lliure i segur per tots els infants», afirmen en la convocatòria, feta a través de les xarxes socials.

Una de les presumptes víctimes ha denunciat recentment abusos sexuals durant els anys seixanta per part de mossèn Gallinat, ja difunt, qui va estar a les parròquies de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès) i de l’Argentera (Baix Camp) durant els anys cinquanta, seixanta i setanta. Amb Gallinat, ja són quatre els capellans pertanyents a l’Arquebisbat de Tarragona esquitxats per presumptes casos d’abusos a menors.

tracking