Diari Més

Penedès

Calvet rebutja les reclamacions del Pacte del Penedès Marítim

Els alcaldes no es conformen amb la resposta del conseller de Territori i Sostenibilitat

La reunió del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, amb els representants locals.

Calvet rebutja les reclamacions del Pacte del Penedès MarítimACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, es va reunir ahir al Vendrell amb nombrosos representants del Pacte del Penedès Marítim quan fa just dos mesos de la seva constitució. Malgrat que inicialment havia assegurat que «estudiaria» les reclamacions de la plataforma, ahir mateix els va emplaçar a tenir paciència fins l’entrada en vigor de la vinyeta i la T-Mobilitat, considerats els dos grans canvis tarifaris del futur.

En el cas dels peatges, el conseller va declinar concretar terminis d’implantació del nou mètode de pagament de les autopistes, i es va limitar a remarcar que «s’hi treballa intensament». En aquest sentit, va destacar la predisposició de l’executiu espanyol de Pedro Sánchez, i va assegurar que fins ara el Govern «ha estat sol en el desert clamant a favor de la vinyeta». Va garantir, però, que el nou sistema serà per a les autopistes de gestió catalana i de l’estat espanyol.

Pel que fa a la futura revisió del sistema de tarifes del transport públic i la implantació de la T-Mobilitat, Damià Calvet va reconèixer que la casuística del Garraf i el Baix Penedès és «estranya», amb la coincidència de fins a quatre zones diferents en un tram d’uns 40 quilòmetres, i va refermar que el nou mètode de bitllet estarà en funcionament l’1 de gener del 2021.

En una atenció als mitjans que es va endarrerir una hora respecte l’horari previst, el conseller va recordar que la T-Mobilitat significarà un sistema serà «més just» perquè serà «individualitzat» i establirà els preus en base a la distància recorreguda i la recurrència dels viatges. «Ja no hi haurà tarifes formades artificialment per corones, sinó que seran individualitzades i reals», va resumir.

Al seu torn, els representants del Pacte del Penedès Marítim van advertir que seran «intransigents» i mantindran la seva reivindicació, i exigiran respostes a les necessitats de mobilitat mentre no arribin ni la vinyeta ni la T-Mobilitat.

«No ens resignarem»

A la sortida de la reunió, les presidentes dels consells comarcals del Baix Penedès i el Garraf, Eva Serramià i Gloria Garcia, van assegurar que se sentien «satisfetes» per la visita del conseller, però van insistir que no s’aturaran. «No ens resignarem. Som una comarca molt acostumada a picar pedra», va afirmar Serramià, tot recordant que el Pacte del Penedès Marítim està d’acord amb la implantació de la vinyeta, sempre que prèviament hi hagi una resposta a «un problema urgent de resoldre». «Crec que amb una mica d’empatia es pot arribar a canviar la situació», va afegir.

tracking