Diari Més

SPL-MCE ratifica la denúncia per la selecció d'agents policials a Calafell

El grup municipal del PDeCAT-CiU critica la manca de transparència del govern socialista liderat per Ramon Ferré

Els regidors del PDeCAT a l'oposició, ahir durant la compareixença pública.

regidors del PDeCAT calafellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat policial SPL-CME (Sindicat de Policies Local i Cos de Mossos d’Esquadra) va ratificar ahir la denúncia presentada per les irregularitats detectades en la convocatòria de cinc places d’agent per la Policia Local de Calafell –que es van celebrar el passat any– davant la Fiscalia.

El jutjat del Vendrell obre diligències prèvies per aquesta denúncia que hauria provocat que els Mossos d’Esquadra requerissin informació sobre el procés de selecció dels agents a l’Ajuntament de Calafell.

El sindicat policial veu un possible tracte de favor envers dos aspirants que, malgrat no haver superat la revisió mèdica requerida per optar a la plaça, van ser acceptats l’endemà. Els candidats haurien aportat un nou informe mèdic que va afavorir que fossin acceptats pel tribunal. Està previst que quatre persones investigades declarin avui i que també ho facin almenys sis persones com a testimonis. El sindicat denunciat considera «molt greus» els fets investigats, donat que es tracta d’un procés de selecció públic en el qual haurien sortit perjudicats altres aspirants a les places de policia local.

La denúncia ha posat en alerta el grup del PDeCAT-CiU que ha criticat la manca de transparència per part del govern municipal liderat pel socialista Ramon Ferré. «Volem denunciar el nostre neguit i malestar perquè l’equip de govern no vol assumir la seva responsabilitat. Ens vam assabentar de la denúncia pels mitjans de comunicació i vam sol·licitar la creació d’una comissió urgent de seguretat ciutadana, perquè ens informessin, però no ha estat així», explica la regidora i alcaldable pel PDeCAT-CiU a l’Ajuntament de Calafell, Sandra Suárez.

Els regidors del grup municipal van comparèixer ahir públicament per evidenciar la manca de resposta per part de l’equip de govern pel que va a la investigació que es du a terme des del jutjat del Vendrell. «Diuen que són els més transparents, que fan comissions informatives cada quinze dies, però l’únic objectiu d’aquestes comissions és que els membres de l’executiu puguin cobrar el màxim de les retribucions», apunta Suárez.

Sense informació

La regidora del PDeCAT destaca, d’altra banda, la celeritat amb què l’equip de govern treballa pel que fa a les qüestions de caire més electoralista. En aquest sentit posava com a exemple el fet que l’executiu de Ferré hagués convocat dilluns el ple per aprovar la composició del Consell Ciutadà de Calafell, el màxim òrgan de participació ciutadana que tindrà el municipi. Un nomenament formal de les persones integrants de l’òrgan necessari perquè es pugui constituir dissabte vinent. «Per a ells, això sí que és urgent, i tot l’afer de la policia local, que fa temps que va, no», puntualitza Suárez.

El grup municipal del PDeCAT-CiU confirma que tota la informació que tenen envers aquest cas els ha arribat a través de rumors. «Segons sembla, el tribunal que avaluava els candidats estava format per gent de la casa i de fora. Aquests últims no haurien volgut signar la darrera acta que va aixecar l’esmenat titular. Però, tot són rumors, no sabem res del cert», assenyala.

tracking