Diari Més

8-M

Llorenç del Penedès es lleva amb els carrers amb noms de dona

L'Assemblea Feminista de Llorenç ha realitzat aquesta acció en el marc de la vaga del 8-M per reivindicar que «l'espai públic és de totes»

A sobre de l'indicatiu del carrer del Metge J. Palau s'hi ha posat el cartell «carrer de Manuela Solís».

Llorenç del Penedès es lleva amb els carrers amb noms de donaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Llorenç del Penedès s'ha llevat, aquest divendres 8 de març, amb els carrers del municipi amb noms de dona. Així ho anuncia una gran pancarta que s'ha penjat a la Rambla Marinada del municipi, en la qual es reivindica aquesta acció per reclamar que «l'espai públic és de totes».

Es tracta d'una iniciativa de l'Assemblea Feminista de Llorenç feta en el marc de la vaga feminista d'aquest 8 de març pel Dia Internacional de la Dona. Els integrants del col·lectiu han substituït, durant aquesta nit, els cartells dels carrers de la població amb noms d'home per cartells de paper amb noms de dones, els quals s'han enganxat a sobre. D'aquesta manera, per exemple, sobre el indicatiu del carrer del Metge J. Palau s'hi ha posat el cartell «carrer de Manuela Solís», en referència a la metgessa valenciana nascuda el 1862.

L'Assemblea Feminista de Llorenç ha fet difusió d'aquesta acció a través del seu compte de Twitter, on ha penjat un vídeo on es veu com els seus integrants substitueixen els noms dels carrers. En aquesta publicació a les xarxes socials denuncia que el municipi compta amb només 7 carrers amb nom femení, mentre que n'hi ha 37 amb noms masculins.

Per altra banda, també s'ha penjat una pancarta a la plaça Immaculada, just davant l'església del municipi on es pot llegir la frase «fora els rosaris dels nostres ovaris».

A sobre de l'indicatiu del carrer Pau Casals s'hi ha posat el cartell «carrer de Teresa Rebull».

Llorenç del Penedès es lleva amb els carrers amb noms de donaCedida

Pancarta penjada a la Rambla de Llorenç per reivindicar que «l'espai públic és de totes».

Llorenç del Penedès es lleva amb els carrers amb noms de donaCedida

S'ha penjat una pancarta amb el missatge «fora els rosaris dels nostres ovaris» davant de l'església.

Llorenç del Penedès es lleva amb els carrers amb noms de donaCedida

tracking