Diari Més

Noves tecnologies

La Generalitat connectarà amb fibra òptica pública el Baix Llobregat, el Garraf i el Baix Penedès

El 2020 el Govern completarà una nova xarxa de més de 55 quilòmetres que anirà des de Castelldefels fins el Vendrell

El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, presentant la connexió de fibra òptica pública.

La Generalitat connectarà amb fibra òptica pública el Baix Llobregat, el Garraf i el Baix PenedèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat connectarà el 2020 les comarques del Baix Llobregat, el Garraf i el Baix Penedès amb una nova xarxa pública de fibra òptica. El projecte, amb una inversió de més d’1 milió d’euros, estendrà 55,1 quilòmetres de cablejat entre Castelldefels i el Vendrell, resseguint el tram sud de la C-32. Ho ha anunciat aquest divendres el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que ha assegurat que un dels objectius del Govern és connectar les 42 capitals de comarca del país, ressaltant que actualment n’hi ha 29 que ja estan enllaçades. Fa just dos anys, l’aleshores consellera Neus Munté va enllestir la connexió entre Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú, seguint l’Eix Diagonal.

El projecte de perllongament de la fibra òptica que la Generalitat comença ara a través de la C-32 Sud es desenvoluparà en dues fases a curt termini. La primera fase estendrà aquest 2019 gairebé 27 quilòmetres de cable propi entre Castelldefels, Sant Pere de Ribes, Sitges i Vilanova i la Geltrú. Pel que fa a la segona fase, servirà per connectar Vilanova i la Geltrú i el Vendrell, incloent-hi Cubelles, Calafell i Cunit. Aquesta actuació suposarà l’estesa de 28,4 quilòmetres de cable i s’executarà durant l’any 2020.

L’objectiu del Govern és fer arribar la banda ampla a tots els municipis del país l’any 2023. Pel que fa a les capitals de comarca, l’objectiu és més immediat, amb la interconnexió fixada pel 2020. Actualment la Generalitat disposa de 4.500 quilòmetres de fibra òptica.

tracking