Diari Més

Societat

L'Arboç analitzarà l'ADN dels excrements de gossos per sancionar els propietaris

L'Ajuntament modificarà les ordenances per obligar als amos a censar, xipar i fer una analítica a l'animal

L'empresa Vetgenomics

L'Arboç analitzarà l'ADN dels excrements de gossos per sancionar els propietarisAjuntament de l'Arboç

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de l’Arboç multarà als propietaris de gos que no recullin els seus excrements. Per fer-ho, modificarà lesordenances municipals per obligar a tots els propietaris de gossos a censar-los, posar el xip identificatiu i a realitzar una analítica de sang a l’animal per tenir censada la mostra d’ADN.

Els excrements que es trobin a la via pública es recolliran i s’analitzarà l’ADN que es contrastarà amb la base de dades i es sancionarà el propietari que a més, haurà de pagar el cost de l’anàlisi. El Consistori destinarà 25.000 euros del pressupost municipal del 2019 a aquesta mesura.

Per conscienciar a tota la població es crearà la Brigada Civil de Protecció Animal amb voluntaris que, coordinats amb la Policia Local realitzarà primer una campanya informativa on s’explicarà les modificacions de l’ordenança municipal i les obligacions dels propietaris de gossos i s’encarregarà de recollir les mostres que es puguin trobar al carrer. Per aquest motiu cerquen voluntaris per realitzar aquesta tasca.

Els encarregats de realitzar l'anàlisi de l'ADN fecal serà l’empresa vallesana Vetgenomics, especialitzada en l’identificació genètica en animals i ubicada a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

tracking