Diari Més

Política

Plataforma per Catalunya desapareix i es transformarà en una fundació

Molts dels seus militants podrien marxar a Vox

plataforma per catalunya

Plataforma per Catalunya desapareix i es transformarà en una fundacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper 16 de febrer se celebrarà l'últim congrès de Plataforma per Catalunya (PxC). Aquesta ha anunciat que suspendrà la seva activitat política i que es transformarà en una fundació «per preservar el seu patrimoni, idees i llegat polític. En el cas del Vendrell, la formació compta amb dos regidors dintre de l'oposició al Consistori.

El partit d'extrema dretacatalà, que va nèixer al 2002 sota el braç de Josep Anglada, promoviaun major control de la immigració, noves polítiques de seguretat ciutadana i convivència amb un programa que defensava els valors, tradicions i identitat enfront dels postulats globalistes.

En l'actual escenari polític, Plataforma per Catalunya (PxC) considera que ja ha prestat el seu servei i que «ja hi ha eines més adequades per defensar i promoure les nostres idees de defensa de la unitat d'Espanya». Per aquest motiu, han proposat als seus afiliats la suspensió de l'activitat polític i que cadascú «prengui, individualment, la decisió personal que considerin més oportuna». En un comunicat, asseguren quela majoria dels membres del Consell Executiu de PxC, així com càrrecs intermedis i molts afiliats han pres la decisió d'afiliar-se a Vox per contribuir al seu creixement a Catalunya.

El 16 de febrer se celebrarà el congrès on es plantejarà la creació d'una comissió gestora per donar cobertura als regidors fins la fi d'aquest mandat, així com per tancar tots els temes jurídics o administratius pendents, i crear paral·lelament una Fundació o associació civil amb l'objectiu de preservar el nostre patrimoni, marques, història i llegat polític i cultural.

tracking