Diari Més

Infraestructures

L'Ajuntament de Santa Oliva assegura que acceptar el pont provisional depèn de la Diputació

L'ens provincial hauria de fer-se càrrec de les despeses d'instal·lació de la passarel·la i dels accessos a aquesta

Imatge d'arxiu d'un pont Bailey.

La Subdelegació lamenta que l'Ajuntament de Santa Oliva rebutgi l'oferta de fer un pont provisionalWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La polèmica sobre el pont provisional que volia fer el Ministeri de Defensa a Santa Oliva segueix. Elsubdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, va lamentar ahir el no haver rebut cap resposta per part del’alcalde de Santa Oliva i la Diputació de Tarragona arran de l’oferiment del Ministeri de millorar els accessos al municipi amb un pont provisional mentre es duen a terme les obres a la carreteraTV-2128.

Des del Consistori, però, han assegurat que ells «no es neguen a res» i que es estan pendents d’una resposta de la Diputació de Tarragona, ja que seria aquest ens el que s'hauria de fer càrrec de les despeses de la instal·lació de la passarel·la provisional i la de millorar els accessos cap aquesta.

L’Ajuntament confia que la Diputació es pronunciï durant els propers dies sobre si pot assumirles despeses o bé manté els camins provisionals que ja hi ha oberts i renuncia al pont.El consistori, per la seva banda, ja va dir que ell no tenia capacitat per pagar-ho.

La passada setmana especialistes de l’exèrcit del Regimiento de Pontoneros de l’Exèrcit de Terra, van visitar el municipi, acompanyats del subdelegat del Govern, l’alcalde de Santa Oliva, responsables de l’obra i tècnics de la Diputació. Els especialistes van redactar un informe sobre la viabilitat d’ubicar un pont Bailey, doble-doble de set cèdules, de 21,34 metres d’allargada en tant sols tres dies. Per fer-ho, la Diputació hauria d'habilitar l'accés i estreps (contraforts) per al pont.

ERC i PSC trenquen el pacte de govern

L'opció del pont construït per l'exèrcit va sorgir en una junta de govern local, a proposta del portaveu del PSC, Christian Martínez, segons ha explicat el propi regidor a Efe, i l'alcalde, el republicà Josep Carreras, li va encarregar que fes les gestions.

Christian Martínez sosté que va informar a l'alcalde «de cada pas que anava donant», però «ell primer va presentar en el ple una moció d'una plataforma veïnal, i després la va retirar sense dir res» al PSC.

Per això, «allà mateix vam decidir trencar el pacte, perquè es va generar desconfiança en la nostra labor», diu Martínez.

Santa Oliva compta amb onze regidors i, fins ara, l'equip de govern el formaven tres regidors d'ERC i tres més del PSC, amb una oposició formada per dos de CiU, dos d'ICV i un del PPC.

El govern de Carreras queda ara en minoria i l'alcalde atribueix la tensió a la «proximitat de les eleccions», ja que «una regidora del PSC dóna suport la labor feta i ha passat al grup de no adscrits per seguir amb el govern».

tracking