Diari Més

Municipal

El govern del Vendrell presenta un pressupost per al 2019 de 61,4 MEUR

L’IBI s’incrementarà un 3%, corresponent a la revisió cadastral, que no s’havia fet des del 1997

El carrer de Prat de la Riba, un dels que seran objecte de remodelació.

El govern del Vendrell presenta un pressupost per al 2019 de 61,4 MEURGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern del Vendrell presentarà, al ple d'aquest dimarts, una proposta de pressupost consolidat (Ajuntament i Organismes Autònoms) de 61.452.118 euros, el que representa un increment del 5,1% respecte al del 2018. Aquest increment s’explica principalment per l’ingrés de cinc milions d’euros com a aportació de la nova empresa mixta d’aigües recentment constituïda, segons ha informat el consistori vendrellenc.

Els comptes municipals proposen un increment del 3% de l’Impost de Béns Immobles (IBI), provocat per la revisió cadastral, que no s’havia fet des del 1997. L’estalvi corrent se situa al voltant dels 8 milions d’euros en la proposta que es presentarà avui. D’aquests, 7,6 milions es destinaran a amortització del deute i, la resta, a nous préstecs per a inversions. L’operació, segons el consistori, és possible, ja que l’Ajuntament se situa per sota del 110% d’endeutament.

Del capítol d’inversions –amb gairebé vuit milions d’euros – es reservaran dos milions d’euros per a la possible anul·lació de la modificació del contracte de l’Escola de Música. L’altra inversió important, d’1,3 milions d’euros, és la remodelació dels carrers Prat de la Riba i Doctor Robert, per l’ampliació de l’illa de vianants. El pressupost també inclou una partida d’1.317.000 per a millores a instal·lacions esportives. D’altra banda, també es contemplen 630.000 euros per a continuar amb el projecte del fons europeu FEDER per Coma-ruga i 615.733 euros per a Urbanisme. D’aquests últims, una part es destinaran al pagament anual d’una finca de Coma-ruga adquirida fa 10 anys, que als estius es fa servir d’aparcament, i una altra per a l’aportació de l’Ajuntament a un nou FEDER que se sol·licitarà per al desplegament de carrils bici.

A banda del capítol d’inversions, el pressupost del Vendrell per a aquest nou exercici 2019 incorpora previsions per a altres actuacions com ara l’ampliació del servei de neteja; la recollida selectiva en comerços, l’increment de salaris, noves contractacions de personal, accions de la Capital de la Cultura Catalana 2020, la permuta del local de BASE i la bonificació de l’Impost de Béns Immobles (IBI) d’habitatges amb lloguers socials, entre d’altres.

tracking