Diari Més

Protesta

Tallen l'N-340 al Vendrell contra la sobrecàrrega de treball a l'hospital

Protesten contra el model de gestió de la Xarxa Santa Tecla i contra la manca de finançament públic

Els sanitaris han tallat l'N-340 durant una mitja hora.

Els treballadors de l'Hospital del Vendrell tallen la N-340 en contra de les retalladesCs Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de l’Hospital del Vendrell han iniciat aquest dijous un cicle de mobilitzacions que es repetiran cada dia a la mateixa hora per reivindicar els seus drets laborals i, d’aquesta manera, una millor atenció al pacient. A tres quarts de quatre de la tarda han tallat la carretera N-340 a l’alçada del centre sanitari amb una assistència, segons els organitzadors, de prop de 250 persones. Algunes d’elles han vingut de la Marea Pensionista, a qui Òscar Pablos, delegat sindical de CCOO, ha agraït el seu suport. «Estem contents tenint en compte que som 400 a la plantilla de l’hospital i la meitat esta treballant», ha assegurat.

Les seves reivindicacions se centren a denunciar «sobrecàrrega de treball». A més, diversos treballadors «fa vuit o deu anys que estan en plantilla però sense contracte fix» i altres marxen per les condicions laborals. «Tenim el servei d’endoscòpies, per als malalts de càncer de còlon, i dos metges han marxat perquè necessitaven més recursos, es queixaven i com que no obtenien resposta acabaven fent moltes hores no remunerades per poder atendre els pacients», assegura Pablos. «Tenim més urgències que l’hospital de Santa Tecla però menys metges», ha afegit, «i no tenim espai, ni llits ni boxes suficients». Tot plegat, segons el també membre del comitè, es produeix d’una banda pel model de gestió de l’empresa i, de l’altra, per la manca de finançament públic a la sanitat concertada per part de la Generalitat. Precisament esperen sumar altres mobilitzacions de la resta de comitès de la Xarxa Santa Tecla.

Poc suport polític

La concentració ha comptat amb l’assistència de membres de Som Poble (CUP), Sí Se Puede (Podem) i Ciutadans, però el delegat sindical reconeix que no compten amb el suport dels governs de la comarca. «És cert que la sanitat no és competència municipal, però som un hospital comarcal», es queixa el també regidor de Sí se Puede.

Vaga de primària

La mobilització ha coincidit amb la quarta jornada de vaga a l’atenció primària, una coincidència fruit de la «casualitat» però que també ha servit per mostrar el seu suport als seus companys. «Al juliol ja vam sortir per solidaritzar-nos amb primària», ha recordat Pablos.

tracking