Diari Més

Salut

Detecten 24 casos de sarna a la Fundació Santa Teresa del Vendrell

El primer cas es va detectar l’1 d’octubre i el darrer el 23 de novembre

Imatge de la seu de la Fundació Santa Teresa.

Detecten 24 casos de sarna a la Fundació Santa Teresa del VendrellGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 24 casos de sarna han estat detectats recentment a la residència i al centre ocupacional de la Fundació Santa Teresa del Vendrell, tal com ha confirmat el Departament de Salut al Diari Més. El primer cas es va detectar l’1 d’octubre, mentre el darrer es va diagnosticar el passat 23 de novembre. Actualment, i segons la mateixa font, s’està aplicant un protocol de prevenció massiu entre els usuaris, treballadors i familiars dels centre, a més del tractament i vigilància dels casos ja diagnosticats.

Dels 24 casos diagnosticats, un total de 18 persones són usuàries del centre i els 6 restants són treballadors. El primer cas va ser detectat ja fa gairebé dos mesos, l’1 d’octubre, mentre el darrer es va diagnosticar el passat diumenge 23 de novembre. Tot i que detectar l'origen de la sarna és difícil perquè a les instal·lacions hi passen moltes persones, fonts de Salut indiquen que la font d’exposició d’aquesta malaltia seria una persona usuària del centre.

Arran de la detecció dels nombrosos casos de sarna, s’ha activat un protocol de prevenció, tractament preventiu i tractament i vigilància dels casos ja detectats que s’aplica tant als usuaris i treballadors del centre com als seus familiars. Es tracta d’un protocol transversal en el qual hi col·laboren la direcció del centre de la Fundació Santa Teresa del Vendrell, professionals de l’atenció primària, el servei de farmàcia del Vendrell, la mutua sanitària contractada pel centre, salut pública i les mateixes famílies.

Pel que fa a les mesures preventives i d’informació per a les persones que conviuen amb els afectats, s’ha informat tant a les famílies com al personal del centre de la situació. En aquest sentit s’han fet tres sessions informatives presencials i s’han enviat cartes informatives per part de la direcció del centre. També s’han adoptat mesures ambientals i de neteja de l’espai públic, així com diversos metges, en suport de salut pública, han fet una revisió ‘in situ’ al centre en qüesió per revisar si hi podien haver més casos no detectats. Per últim, s’aplica un tractament preventiu massiu tant a usuaris com a empleats que consisteix en l'administració per via oral d’Ivermectina, un medicament estranger que se sol·licita a través del servei de farmàcia hospitalària.

En relació a les mesures aplicades a aquelles persones ja afectades per la sarna, s’ha fet un seguiment i vigilància dels casos detectats. També s’ha informat als consultoris de la zona de la situació perquè estiguin alerta davant de possibles símptomes de nous casos de sarna.

tracking