Diari Més

Mobilitat

El servei de bus a demanda a la Bisbal del Penedès ja està en funcionament

En aquests moments el nou servei conviu amb les línies regulars

El nou servei substituirà el model tradicional d'autobusos amb horaris i parades fixes.

Els bisbalencs podran agafar el bus on i quan vulguin demanant-ho a través d'una app mòbilGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El bus de la Bisbal del Penedès té, des d’aquesta setmana, dues modalitats de funcionament: un servei amb línies regulars i un sistema de transport a demanda. Aquest darrer sistema, implantat recentment, permet que només es facin els trajectes que els usuaris hagin sol·licitat prèviament per tal d’evitar transports innecessaris, millorar la mobilitat i reduir les emissions de CO2. L’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) és l’encarregada de gestionar les peticions d’aquest nou servei.

El servei de bus a demanda s’ofereix de dilluns a divendres de 9 a 14h. Per sol·licitar-lo, cal fer una reserva prèvia trucant al telèfon gratuït 900 69 65 66. Si el servei és per al dilluns, cal fer la reserva el divendres anterior. Les parades del TAD són les mateixes que les de les dues línies regulars del transport urbà. Al fer la reserva, cal indicar la parada d'origen i la de destinació. Una vegada l’AMTU ha gestionat la petició, l’usuari rep una trucada de confirmació. El preu d’aquest servei és el mateix que el d’un servei de transport convencional: 1,20 euros el bitllet senzill i 0,70 euros el bitllet de jubilat.

Per altra banda, les dues línies regulars també continuen en funcionament de dilluns a divendres amb dues expedicions cada una: a les 7.15h i a les 14.45h. D’aquesta manera, de moemnt es presten i conviuen els dos tipus de servei.

tracking