Diari Més

Veïnal

Recullen signatures contra la caça a l'espai per on transcorre la via verda del Vendrell

Veïns de la zona de Sant Salvador i Coma-ruga desperten pels trets dels caçadors de bon matí

Imatge d'arxiu d'un caçador en una zona diferent a l'esmentada del Vendrell.

Recullen signatures contra la caça a l'espai per on transcorre la via verda del VendrellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Tenim un apartament a Coma-ruga i, aquest estiu, a les sis del matí, ens despertaven els trets dels caçadors. Vàrem demanar informació i ens van dir que era període de mitja veda. Però, ha arribat l’octubre i, alguns dies, també se senten els trets de les escopetes». Aquesta és la queixa de Maria del Mar Alonso, propietària a la zona i impulsora d’una recollida de signatures contra la zona de caça permesa en els terrenys entre els barris de platja i el Vendrell, el que tècnicament es coneix com àrea privada de caça Vendrell-Albinyana, que ocupa una superfície de 3.853 hectàrees.

Tot i que la queixa no és nova en els nuclis de platja i l’activitat és legal, alguns veïns de la zona alerten de la perillositat que suposa que els caçadors disparin tan a prop de la via verda, un camí transitat per famílies, caminants, ciclistes i esportistes en general. «Es tracta de la seguretat de les persones. Ens hem queixat a l’Ajuntament del Vendrell i el consistori afirma que és competència del Departament d’Agricultura. Finalment, hem presentat una queixa davant del Síndic de Greuges», diu la veïna.

Maria del Mar Alonso afirma que, aquest estiu, els trets se sentien no només des dels barris de platja i a prop dels habitatges, sinó també des del Vendrell.

Segons el departament d’Agricultura, arran de les queixes dels veïns de Sant Salvador, «cal dir que el cos d’Agents Rurals de l’Àrea Bàsica del Baix Penedès es va personar al lloc dels fets i va comprovar com els caçadors estaven caçant dins dels límits de la seva àrea privada de caça i a una distància correcta dels habitatges, tal com marca la legislació vigent». Segons el Departament d’Agricultura, aquest estiu, hi havia establerts uns dies hàbils que anomenen com a mitja veda per a la caça de determinades espècies com el túdó, el colom roquer, la garsa i l’estornell vulgar, entre d’altres. Aquests dies foren el 19 i el 26 d’agost i el 2 i el 9 de setembre i l’espai comprés entre el Vendrell i Coma-ruga són terrenys cinegètics de règim especial on l’activitat està permesa.

«En aquesta zona hi ha habitatges i hi transcorre la via verda. Però, a hores d’ara, no ens atrevim a passejar amb la canalla per la zona, perquè encara se senten trets molt a prop, tot i que disparin dins dels paràmetres establerts de distància envers les cases o la via verda. No es tracta només de les molèsties d’haver de despertar amb els trets, sinó per la inseguretat que provoca la caça per un espai tan transitat», afegeix la veïna.

Més enllà dels períodes de mitja veda, l’activitat de caça continua a la zona en estar dins del període general permés per a la caça menor.

tracking