Diari Més

Calafell implanta un servei d'atenció LGTBI

L’oficina oferirà suport al col·lectiu en qualsevol discriminació que pugui patir

L'Ajuntament de Calafell i la direcció general d'Igualtat de la Generalitat han signat un conveni per implantar aquest servei.

Calafell implanta un servei d'atenció LGTBIAjuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Calafell ha engegat un servei d’atenció LGTBI. L’Ajuntament del municipi i la direcció general d’Igualtat de la Generalitat han signat un conveni per implantar aquest servei, el qual donarà atenció a les persones d’aquest col·lectiu –lesbianes, gais, transexuals, bisexuals i intersexuals-. Es materialitzarà en una oficina que oferirà suport a aquelles persones que pateixin situacions de discriminació i impulsarà accions per assolir el reconeixement ple dels drets del col·lectiu. El que resta del 2018 s’impulsarà com una prova pilot, mentre que el 2019 el servei es desenvoluparà i consolidarà totalment.

El nou servei atendrà en primera línia les demandes que se li facin. Si aquestes superen la seva capacitat de resolució, buscarà els recursos que necessiti l’usuari, tot acompanyant-lo i guiant-lo en el procés. La primera acció fruit d’aquest conveni ha estat un taller de formació per a tècnics i personal de les principals àrees de l’Ajuntament: alcaldia, comunicació, benestar social, centres cívics, atenció al ciutadà, cultura, ensenyament, joventut, treball, esports, Policia local, turisme, immigració, recursos humans o urbanisme.

«Aquest era un compromís que teníem, ja que forma part del contracte-programa dels serveis socials municipals», ha afirmat la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida de l’Ajuntament, Helena Rubio. Per la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha exposat que la creació d’aquest servei és «tant un repte com una oportunitat» per «demostrar que som un poble obert i tolerant, on tothom és benvingut».

tracking