Diari Més

Reivindicació

Recullen adhesions per reclamar l'accés de les dones als Diables de l'Arboç i Sant Quintí de Mediona

La Ruda ha engegat una campanya que busca l'adhesió d'entitats, associacions i particulars

Imatge que il·liustra la campanya del col·lectiu la Ruda.

Recullen adhesions per reclamar l'accés de les dones als Diables de l'Arboç i Sant Quintí de Mediona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els balls de diables dels municipis de Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès) i l'Arboç, al Baix Penedès són exclusivament masculins. Des de fa alguns anys, col·lectius feministes ho denuncien i reclamen que es modifiqui aquesta situació que, des dels responsables de les entitats, es justifica amb la 'tradició'.

Un dels col·lectius més perseverants contra la discriminació de gènere a aquestes colles de diables ésLa Ruda, que enguany ha engegat una campanya consistent en la recollida de suports a un manifest de denúncia.

«Estem desenvolupant una recollida de firmes d'entitats, col·lectius, assemblees, grups socials, iniciatives, projectes, partits i tot tipus d'organitzacions: necessitem el màxim suport i compromís per fer efectiva la denúncia públicaa través d'un manifest», expliquen en un comunicat.

El col·lectiu recorda que ja l'estiu passat van realitzar una campanya audiovisual, «on desmuntàvem els mites i fal·làcies que pretenien argumentar l'impediment de la participació de dones als diables, com la tradició, l'existència de balls on només hi ha dones o la nostra manca de sentit de l'humor (davant elguns versots clarament racistes, sexistes i homòfobs)».

El manifest pot llegir-se: AQUÍ

L'adhesió al manifest pot realitzar-se a través del següent FORMULARI

tracking