Diari Més

La Policia Local del Vendrell impulsa una app d'avís amb «botó del pànic»

L'aplicació estarà disponible a partir d'aquest dimecres per als usiaris Android i , més tard, s'oferirà per al sistema iOs

Imatge de l'acte de presentació de l'aplicació evALERTA als mitjans de comunicació.

La Policia Local del Vendrell llança una aplicació contra assetjament sexualPolicia Local El Vendrell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Local del Vendrell ha impulsat una aplicació mòbil anomenada evALERTA que inclou un 'botó del pànic' per avisar els agents de forma immediata si es produeix un assetjament sexual o qualsevol altre tipus de problema greu, segons informa el consistori. L'aplicació estarà disponible des d'aquest dimecres per als usuaris d'Android i més tard, s'oferirà també per al sistema iOs.

En cas d'estar en perill, cal polsar l'anomenat 'botó del pànic' - que té forma de sirena vermella- i el sistema envia el número de telèfon i la posició a la Policia Local, que trucarà i enviarà una patrulla al lloc dels fets.

Aquest botó no només és per a casos d'assetjament o agressions, sinó queserveix per poder alertar de casos greus, del tipus que siguin, tant afectin a una dona, un home o un menor. Per altra banda, l'aplicació preveu tres possibilitats més, com una trucada directa al telèfon d'emergències 112; un altre d'incidències i un últim del Meteocat, per alertar de riscos meteorològics. L'aplicació inclou una altra funció només per a comerciants que permet avisar d'incidències, com per exemple, si es detecten bitllets falsos. La policia demana a la ciutadania que faci un ús correcte de l'aplicació i adverteix que bloquejarà els usuaris que no ho facin.

La iniciativa sorgeix després que s'hagin denunciat dos casos d'assetjament sexual. Durant tres mesos un equip de cinc programadors locals ha desenvolupat aquesta aplicació, de la qual el consistori confia que augmentarà la sensació de seguretat.

tracking