Diari Més

Municipal

ERC de la Bisbal ha de triar un regidor entre els militants perquè ha tingut 11 baixes a la llista electoral

La llei electoral preveu que el partit pugui seleccionar algú que no s'hagi presentat a les eleccions

Imatge d'arxiu d'un ple de l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès.

ERC de la Bisbal ha de triar un regidor entre els militants perquè ha tingut 11 baixes a la llista electoralAjuntament de la Bisbal del Penedès.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agrupaciólocal d'ERCal municipi de la Bisbal del Penedès,segonsque explica TarragonaDigital, ha hagut d'incorporar un nou regidor al plenari municipal escollint-lo d'entre els seus militants i que no es va presentar a les passades eleccions municipals.

El partit té cinc representants a l'Ajuntament, però 11 de les 15 persones que van formar part a la candidatura de les municipals han estat baixa per diversos motius. Finalment, doncs, per a cobrir la cinquena plaça al plenari el partit ha designat a ManuelGonzàlezCabrero, que prendre possessió de la seva acta municipal el pròxim 25 de juliol durant un ple extraordinari.

No és usual que en una llista amb tants candidats es produeixin circumstàncies que impedeixin ocupar una vacant de regidor. La llei Orgànica de Règim Electoral ja preveu, però, que es pugui arribar a produir la situació de la Bisbal del Penedès. El partit és qui ha de decidir a qui vol incorporar com a regidor, amb l'únic requisit que no existeixi cap requisit que impedeixi la seva elegibilitat i ser major d'edat. Una vegada escollit el nou regidor, l'acord del plenari haurà de notificar-se a la junta electoral.

tracking