Diari Més

Perd la llibreta del banc amb el número secret i acaba involucrada en una estafa internacional

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones per la seva participació en una estafa que suplantava portals de comerç electrònic de la qual s’han obtingut 9.000 euros i que ha afectat seixanta persones de fora de l’Estat

Els arrestats van quedar en llibertat i estan pendents de comparèixer davant el jutge.

Els Mossos van detenir els lladres a només 300 metres del lloc dels fets.Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Baix Penedès van detenir, aquest dilluns, dos homes i dues dones, de 35, 47, 48 i 59 anys respectivament, veïns de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte d’estafa i de descobriment i revelació de secrets. Els arrestats participaven en una estafa que suplantava portals de comerç electrònic de la qual s’han obtingut 9.000 euros i que ha afectat seixanta persones de fora de l’Estat. L’estafa es va descobrir gràcies a una persona que va resultar involucrada en l’estafa sense saber-ho després de perdre la seva llibreta del banc amb el número secret.

La investigació va començar al gener, quan els mossos van rebre la denúncia d’una persona que assegurava que algú li havia fet una sèrie d’ingressos al seu compte corrent. La víctima va explicar que es tractava d’un compte que no utilitzava mai. De fet, va relatar que el mes de novembre de l’any passat havia perdut la llibreta del banc amb el número secret apuntat.

Arran d’aquesta informació, els investigadors van comprovar que s’havia utilitzat el compte corrent de la persona denunciant per fer ingressos i transferències de diners a altres comptes corrents. Els mossos van comprovar que es tractava d’un cas amb diverses persones implicades que feien la funció dintermediaris, és a dir, transferien quantitats diverses de diners, d’origen il·lícit, que havien rebut per qualsevol mitjà.

Els mossos, un cop avançada la investigació, van poder acreditar que els diners procedien d’una seixantena de víctimes de fora de l’Estat espanyol que es pensaven que havien adquirit productes a través d’un portal de comerç electrònic. Els usuaris creien que compraven productes a través d’un reconegut portal de comerç electrònic quan en realitat estaven sent redirigits, a través d’un atac informàtic conegut com a phariming, cap a una web duplicada. Les víctimes feien l’ingrés però el producte mai els va arribar.

La seixantena d’afectats van fer transferències per un total de 24.000 euros tot i que els sistemes de seguretat de les entitats bancàries va permetre bloquejar bona part dels diners i els delinqüents només van poder aconseguir 9.000 euros.

Gràcies a diverses gestions d’investigació, els mossos van identificar dos homes i dues dones com a presumptes autors del delicte d’estafa i revelació de secrets. Els quatre detinguts feien tasques d’intermediaris per a les persones que haurien comès la suplantació de la web i haurien redirigit als compradors a una web fraudulenta.

Els mossos també van relacionar com a investigada una cinquena persona, una dona, com a autora dels delictes d’estafa i revelació de secrets. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

Els quatre detinguts, sense antecedents policials, van passar aquest dimarts a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia del Vendrell i van quedar en llibertat amb càrrecs.

tracking