Diari Més

Alerten de possibles falsos inspectors de gas a Sant Salvador

La Policia Local del Vendrell ha fet una piulada preventiva, després de rebre l'avís d'un veí, per recordar que cal demanar la identificació als tècnics abans de deixar-los a entrar a casa

Desarticulen una organització de falsos revisors de gas que estafava gent gran

Desarticulen una organització de falsos revisors de gas que estafava gent granDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un veí del Vendrell va alertar la tarda d'ahir dimecres a la Policia Local que havia vist dues persones que deien ser inspectors de gas, però que anaven sense identificar, a la zona de Sant Salvador. Davant d'aquesta alerta, la Policia Local ha fet una piulada preventiva al seu compte de Twitter per recordar als ciutadans que cal que els tècnics s'identifiquin abans d'entrar als seus habitatges.

La Policia Local, després de rebre l'alerta la tarda d'ahir dimecres, va extremar la vigilància a Sant Salvador, però no va veure cap moviment estrany. Tampoc té coneixement de cap denúncia de cap tipus d'estafa en aquest sentit més enllà de l'alerta d'aquest veí, que no va concretar l'àrea de Sant Salvador on hauria vist els falsos revisors.

Cal recordar que abans de deixar entrar un tècnic a casa cal demanar-li que s'identifiqui amb el carnet acreditatiu de l'empresa per mostrar que pertany a una companyia autoritzada. Els cossos policials també recomanen no obrir la porta a persones desconegudes i no pagar mai en efectiu les revisions, ja que les companyies carreguen l'import amb la factura ordinària.

Cau una banda a Barcelona

Aquesta és una estafa que els delinqüents solen fer servir per enganyar a la gent gran. De fet, els Mossos d'Esquadra han detingut recentment un grup criminal per robaruns 95.000 euros a gent gran després de fer-se passar per falsos revisors de gas o de llum a la demarcació de Barcelona.En total, s'han detingut cinc persones, una de les quals és el propietari d'una joieria que venia les joies sostretes a les víctimes. Els detinguts utilitzaven unes armilles reflectants com les que utilitzen els tècnics i enganyaven els avis –amb el pretext de fer una devolució d'un import cobrat erròniament- fins a aconseguir el PIN de la targeta de crèdit i fer reintegraments als caixers de les quantitats més elevades possibles. Prèviament, trucaven a les seves víctimes per concertar una cita per a la revisió i un cop al domicili les distreien i aprofitaven per robar-los els diners i les joies. Si la víctima se n'adonava i s'hi resistia, els arrestats recorrien a la violència. Els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació l'any 2017 i relacionen els arrestats amb 29 casos.

tracking