Diari Més

Política

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, serà el primer delegat del Penedès

Òscar Peris (ERC) i Xavier Pallarès (PDeCAT), destituïts per l’article 155, seran els delegats a Tarragona i Terres de l’Ebre

D'esquerra a dreta, Òscar Peris (ERC), Pere Regull (PDeCAT) i Xavier Pallarés (PDeCAT).

L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, serà el primer delegat del PenedèsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Pere Regull (PDeCAT), l’alcalde de Vilafranca del Penedès, serà finalment el delegat del Govern del Penedès, la demarcació política territorial de nova creació que se suma a les set restants. Tot i que fonts polítiques tarragonines apostaven que seria el cunitenc Jaume Casañas, tot apunta al fet que serà Pere Regull el primer delegat de la Generalitat a la vegueria del Penedès, la qual està formada per 72 municipis de les comarques del Baix i l’Alt Penedès, el Garraf i una part de l’Anoia.

Els vuit noms que ocuparan les delegacions territorials s’anunciaran avui. Pel que fa a les altres dues tarragonines, està previst que es restitueixi Òscar Peris (ERC) en el càrrec de delegat del Govern a Tarragona i a Xavier Pallarès (PDeCAT) al capdavant de les Terres de l’Ebre. Ambdós van ser destituïts arran de l’aplicació de l’article 155.

La tria del delegat i el disseny d’una mínima estructura de la nova delegació territorial del Penedès ha estat, de fet, el motiu que ha demorat en el temps el nomenament d’aquests càrrecs, tal com confirmava la consellera Elsa Artadi el passat dijous durant la seva visita a la demarcació de Tarragona.

Pere Regull és alcalde de Vilafranca del Penedès des del 2009, càrrec al qual va accedir gràcies a la moció de censura que va impulsar amb el suport d’ERC i la CUP i ha estat escollit successivament.

Interventor a Sant Jaume

Segons la seva biografia oficial, Pere Regull va ser secretari-interventor de comptes de l’Ajuntament de Sant Jaume dels Domenys i del Jutjat del Pau entre 1990 i 1992. D’altra banda, ha estat diputat al Parlament de Catalunya durant les dues darreres legislatures. Actualment és diputat a la Diputació de Barcelona, càrrec que possiblement haurà de deixar quan sigui nomenat delegat del Penedès. És president de la Fundació Pro-Penedès, del Patronat del Museu de Vilafranca, de la Fundació Amàlia Soler i de la Fundació Hospital de Vilafranca. És llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i ha treballat de pagès, d’intèrpret de francès assessorant empreses i de monitor d’atletisme en escoles públiques (és Monitor Nacional d’Atletisme). Ha estat assessor tècnic del Centre d’Iniciatives Empresarials, i assessor jurídic de la Unió de Pagesos fins a l’any 1994. Des del 1992 exerceix la professió d’advocat amb despatx propi a Vilafranca del Penedès. Ha estat membre de la coral L’Espinguet i dels Minyons Escoltes i, des del 1989, forma part de la colla Castellers de Vilafranca. Ha estat membre de la Junta i fou President d’aquesta la colla del 1997 al 2002.

La creació de la Delegació del Penedès va ser acordada per la Generalitat el 7 de juny. Se suma a les de l’Alt Pirineu i Aran, Barcelona, Catalunya Central, Girona, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. Inclou els municipis de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, a excepció de vuit de l’Alta Anoia que formen part de la Vegueria de la Catalunya Central (Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí Sesgueioles, Sant Pere Sallavinera i Veciana).

tracking