Diari Més

Meteorologia

Xàfecs intensos i pedregades afecten el Baix Penedès i part del Tarragonès

Al Vendrell han caigut prop de 20 litres per metre quadrat en menys d'una hora

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fortes tempestes i pedregades afecten, a primera hora del matí d'aquest dilluns 16 de juliol, el Baix Penedès i alguns municipis del Tarragonès propers a aquesta comarca, com Roda de Berà o Creixell. La pluja, que va acompanyada d'un notable descens de la temperatura, ha caigut amb una forta intensitat entre les 7 i 8 del matí. En llocs com el Vendrell, capital del Baix Penedès, han caigut 10,3 litres per metre quadrat en tan sols 10 minuts, segons les informacions del Meteocat. Pel que fa a la precipitació acumulada, hi han caigut 20,3 litres per metre quadrat, des de primera hora fins a les 11 del matí.

En relació a aquest episodi de pluja, els Bombers han rebut alguns avisos des d'aquesta població per jardins o terrasses de domicilis inundats i a Coma-ruga l'avinguda Brisamar ha quedat inundada, ja que l'aigua arriba a cobrir les rodes dels cotxes. En altres poblacions d'aquesta comarca, com per exemple Llorenç del Penedès, hi ha hagut episodis de pedra, com es pot veure en el vídeo adjunt.

Protecció Civil va activar ahir diumenge la prealerta del pla Inuncat per la previsió de tempestes aquest dilluns a bona part de Catalunya. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, hi poden haver ruixats en qualsevol punt, tot i que a Terres de l'Ebre i Ponent són menys probables. En l'activació del pla ja s'alertava que els xàfecs intensos podrien anar acompanyats de pedra i descarregar 20 litres per metre quadrat en només mitja hora, tal i com ha passat al Baix Penedès. Les tempestes també poden anar acompanyades de fortes ratxes de vent.

L'avinguda Brisamar de Coma-ruga, inundada per les fortes pluges d'aquest dilluns.

Xàfecs intensos i pedregades afecten el Baix Penedès i part del TarragonèsFacebook 'Comarruga'

tracking