Diari Més

Animals

L'Ajuntament de Calafell crearà una regidoria dedicada a la protecció dels animals

Aquesta àrea, que es posarà en marxa al setembre, liderarà projectes com la construcció d’un centre d’acollida d’animals o la creació d’una xarxa d’establiments PetFriendly

Un agent agafant un gos en braços.

La Policia Nacional alerta del robatori de gossos en parcs arreu de l'Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’objectiu d’esdevenir un municipi amic dels animals a tots els nivells, l’Ajuntament de Calafell crearà una regidoria específica per a la protecció dels animals. Aquesta àrea pionera liderarà els projectes i iniciatives municipals relacionats amb la marca CalafellPetFriendly, entre els quals s’hi troba la construcció d’un centre d’acollida d’animals o la creació d’una xarxa d’establiments on els animals siguin benvinguts. Es preveu que aquesta nova regidoria es posi en marxa al setembre.

«Volem que aquesta regidoria s’ocupi de totes les qüestions relacionades amb els animals, des de l’aplicació de la nova normativa que l’Ajuntament ha aprovat als diferents projectes que tenim en cartera perquè Calafell esdevingui un municipi amic dels animals», ha afirmat l’alcalde del municipi, Ramon Ferré. L’anunciament de la creació d’aquesta nova àrea s’ha fet en un acte organitzat per Ecoan, plataforma per la protecció animal i la natura de Calafell, en què Ferré també ha explicat que els treballadors que s’encarregaran d’aquesta àrea seran contractats a través del projecte ocupacional Calafell Crea.

Entre els projectes de la marca CalafellPetFriendly que el consistori vol tirar endavant destaca la creació d’un centre d’acollida d’animals que atengui tots els que es troben abandonats per tal que puguin ser adoptats per una família. El batlle afirma que aquesta és una «mancança comarcal» i que el projecte es vol tirar endavant a Calafell «amb ànim que el centre d’acollida puguin usar-lo altres municipis de la comarca». El consistori preveu fer aquest centre per gossos i ampliar-ho també als gats en la mesura del possible.

Una altra iniciativa dedicada al benestar animal que vol engegar el consistori és la creació d’una xarxa d’establiments PetFriendly, on els animals siguin benvinguts.

Cal dir que aquesta és una regidoria pionera a Tarragona, on cap Ajuntament disposa d'una regidoria específicament dedicada als animals. Sí que n'existeixen, però, en altres punts de Catalunya.

tracking