Diari Més

Meteorologia

Els Bombers reben una vintena d'avisos per inundacions a Calafell

Fins a cinc cotxes s'han quedat encallats per la gran quantitat d'aigua que hi ha a la via pública

Imatge d'una forta tempesta al mirador de la Platja l'Arrabassada.

Els núvols i la pluja marcaràn el cap de setmanaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Bombers de la Generalitat han rebut des de les 7 del matí fins a la 1 del migdia d'aquest dimecres un total de 23 avisos per inundacions a la demarcació de Tarragona a causa dels intensos ruixats que estan afectant a la comarca del Baix Penedès. El poble amb més afectacions per les condicions meteorològiques és Calafell, des d'on el cos ha rebut gairebé tots els avisos, un total de 21. Els dos avisos restants també han arribat des del Baix Penedès, concretament des del Vendrell i Cunit. La majoria d'inundacions s'han produït a la via pública o en baixos i cap d'elles és greu, tot i que fins a cinc cotxes s'han quedat encallats a la via pública a Calafell a causa d'una gran quantitat d'aigua que els impedeix circular.

Un ruixat intens d'una dimensió vertical superior als sis quilòmetres, segons el Meteocat, ha afectat a primera hora del matí a la zona del Baix Penedès. Especialment afectat ha resultat el municipi de Calafell on, segons un alertant que ha fet arribar l'avís als Bombers, en alguns punts l'aigua arribava a l'alçada dels fars dels cotxes. En aquest sentit, un total de cinc vehicles han quedat encallats per la gran quantitat d'aigua que hi havia a la via pública i els impedia circular. Aquests cotxes es trobaven al carrer d'en Ralet, entre Calafell Park i la N-340, al carrer del Rin, al passeig Marítim, al carrer Lluís Companys a la urbanització de Mas Romeu i ala zona de l'estació de Renfe.

En aquest sentit, també s'han produït afectacions en el transport ferroviari entre Cunit i Sant Vicenç de Calders, ja que els regionals R16 i R2 Sud han circulat durant mitja hora -de les 8 a les 8.30h, aproximadament- en únic sentit de circulació a causa de l'aiguat. Això ha causat retards de fins a 30 minuts. La circulació ha quedat reestablerta en mitja hora i s'han recuperat els horaris de forma progressiva fins a tornar a la normalitat poc després de dos quarts de 10.

Petits incendis a Calafell i el Vendrell causats per llamps

Per altra banda, a primera hora del matí també s'han produït dos petits incendis a Calafell i el Vendrell causats molt possiblement pels llamps. En el cas de Calafell, ha cremat un arbre al carrer Albània, mentre en el cas del Vendrell s0ha produït un incendi en un solar de la urbanització Eden Park. En tots dos serveis hi ha actuat una única dotació dels Bombers de la Generalitat.

Intenses pluges també al Garraf amb incidències a Sitges

Les fortes pluges també han deixat una bona tromba d'aigua a la comarca del Garraf. Les poblacions que més acumulació d'aigua han patit han estat Sitges i Vilanova i la Geltrú, des d'on els Bombers han rebut una trentena d'avisos per inundacions en cada cas entre les 7h i les 12h per grans quantitats d'aigua a la via pública i esgotaments en baixos. La pluja baixa com un riu pels carrers de Sitges i fins i tot s'ha emportat contenidors carrer avall, tal com mostra un vídeo publicat per l'Ajuntament del municipi.

tracking