Diari Més

Els alcaldes de Banyeres i Llorenç del Penedès defensen que les estelades no eren a espais municipals

Argumenten davant el jutge que les rotondes són propietat de la Generalitat i que les banderes les hauria d’haver retirat l’estat espanyol

Els alcaldes de Llorenç del Penedès i Banyeres del Penedès, Jordi Marlès i Amadeu Benach, després de declarar als jutjats del Vendrell

Els alcaldes de Banyeres i Llorenç del Penedès defensen que les estelades no eren a espais municipalsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes de Banyeres del Penedès, Amadeu Benach, i de Llorenç del Penedès, Jordi Marlès, han defensat aquest dimarts davant el jutge que no eren els responsables de despenjar les estelades que onejaven a dues rotondes dels seus pobles durant les eleccions del 21 de desembre.

Els dos batlles estaven citats a declarar com a investigats pel jutjat d’instrucció número 6 del Vendrell per un presumpte delicte electoral i de desobediència. Se’ls acusa de no haver acatat l’ordre de la Junta Electoral que obligava a retirar les estelades i símbols polítics dels espais públics municipals que estiguessin a menys de 100 metres dels col·legis electorals.

Amb tot, tant Benach com Marlès han al·legat que les dues rotondes objecte de la denúncia –una de cada municipi- són de titularitat de la Generalitat, i consideren que era l’estat espanyol qui les hauria d’haver retirat, ja que el Govern estava intervingut. Al mateix temps, han matisat que les dues rotondes estan a una distància superior de la que indica la normativa.

Concentració de l'ANC davant els jutjats del Vendrell per donar suport als alcaldes de Llorenç del Penedès i Banyeres del Penedès.

Els alcaldes de Banyeres i Llorenç del Penedès defensen que les estelades no eren a espais municipalsACN

tracking