Diari Més

Municipal

Ciutadans expulsa del partit l'únic regidor que té a Vilanova i la Geltrú

Francis Álvarez adverteix que no vol abandonar el grup municipal i denuncia una campanya interna contra ell

El regidor de la CUP, Marc Font, intervenint al ple amb el regidor del PP, Francis Álvarez, mirant-lo atentament

Ciutadans expulsa del partit l'únic regidor que té a Vilanova i la GeltrúACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ciutadans ha expulsat del partit Francis Álvarez, l’únic regidor que la formació té a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. La direcció l’ha fet fora per haver «incomplert els compromisos estatutaris i de partit adquirits», mentre el regidor afirma que Cs li ha argumentat que l’ha expulsat perquè va prescindir de forma unilateral de l’assessor assignat al grup municipal. Álvarez lamenta la situació assegurant que «és un escàndol i va contranatura no poder prescindir d’un càrrec de confiança» i afirma que «hi ha altres motius» rere la seva expulsió. En aquest sentit, denuncia que existeix de fa mesos una campanya contra ell a nivell comarcal i local per tal de substituir-lo al capdavant de Ciutadans. Tot i l’expulsió, Francis Álvarez ha advertit a l’ACN que no vol abandonar el grup municipal de Cs, encara que la direcció del partit ha sol•licitat a l’Ajuntament la seva dissolució.

Álvarez considera que l’expulsió del partit no comporta automàticament l’obligació de deixar el grup municipal de Ciutadans, i ho equipara a la situació del grup municipal de CiU. Així, el regidor recorda que els quatre regidors que integren el grup de Convergència i Unió són, actualment, membres del PDeCAT, i no del partit pel qual es van presentar a les eleccions. «Si jo no tinc dret a continuar al grup amb el qual vaig presentar-me a les eleccions, els quatre regidors del grup de CiU també haurien de passar a ser no adscrits», ha retret.

D’aquesta manera, Francis Álvarez ha avançat que ha presentat un recurs contra la petició de dissolució del grup municipal i defensa que mereix continuar com a representant polític dels seus votants: «Me n’hauria d’anar si no hagués complert amb allò que vaig prometre, però jo he fet la meva feina i he complert les idees polítiques del programa». Finalment, Álvarez ha emmarcat la seva situació en un entorn de «bogeria» de la direcció de Ciutadans, i ha senyalat com a exemple la proposta de situar l’exprimer ministre francès Manuel Valls com a candidat a l’alcaldia de Barcelona.

tracking