Diari Més

Política

La suspensió del ple del Vendrell per la «greu» situació compromet el pressupost

C’s i PP carreguen contra el govern de Carnicer (PSC) per «cedir al xantatge independentista»

Primer pla de l'alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, en roda de premsa el 22 de març de 2018 (horitzontal)

martí carnicer, ajuntament del vendrellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió de l’alcalde del Vendrel, Martí Carnicer (PSC), de suspendre el ple ordinari previst «per la situació política que viu Catalunya» situa el govern en una posició compromesa a l’hora de negociar amb l’oposició el pressupost 2018 i no veure’s abocat a sotmetre’s a una qüestió de confiança. A Martí Carnicer, li han plogut les crítiques per part del grup municipal de Ciutadans i del PP. Aquest últim, de fet, ha amenaçat amb no seure a negociar el seu vot.

La suspensió del ple ordinari s'ha porduït, cinc hores abans de l’inici de la sessió. El PDeCAT, soci de govern dels socialistes, ha fet la petició justificant-la per «la greu situació política que viu Catalunya». «El Vendrell no pot obviar l’emergència democràtica que s’està patint», ha conclòs la petició del PDeCAT. La formació ha criticat també l’empresonament dels diputats del Parlament i dels líders de l’ANC i Òmnium, i també ha lamentat l’empresonament preventiu de Carles Puigdemont.

La portaveu de Ciutadans (Cs), M. Luz Ramírez, ha acusat el govern de Martí Carnicer (PSC) d'accedir «al xantatge independentista, després que els seus socis de governs (PDeCat), hagin confirmat la paràlisi de la gestió del òrgan municipal més important perquè les condicions generals no ho permeten». M. Luz Ramírez ha recordat a Carnicer que «la gestió del ple no ha de ser en cap concepte un instrument que respongui a interessos partidistes» pel que, «en cap cas, la formació taronja dóna suport a aquesta decisió». Finalment, la portaveu municipal de Cs ha recordat a l’executiu local que «el Vendrell és un municipi constitucionalista com sempre s’ha reflectit en els resultats electorals».

El grup municipal del PP, per la seva banda ha anat més enllà. El portaveu popular, Jerònimo Merino ha advertit que, «si l’alcalde fa entrar el debat del procés en l’agenda municipal, no podrem seure a debatre els pressupostos municipals amb ell». Els populars han demanat a l’alcalde del Vendrell «respecte per les decisions judicials».

«El Vendrell s’ha d’apartar de les polítiques irresponsables que han portat Catalunya fins on l’han portat i, és per això, que rebutgem qualsevol intent de condicions les decisions judicials», ha finalitzat el portaveu dels populars de la capital del Baix Penedès.

tracking