Diari Més

Toni Albà sosté davant el jutge que «només volia fer riure» amb els tuits pels que se l'acusa d'un delicte d'injúries

L'actor defensa l'ús del sarcasme i la llibertat d'expressió, mentre demana «disculpes» a qui s'hagi sentit ofès per les seves publicacions

L'actor Toni Albà, somrient, amb l'actriu Mont Plans al darrere, abans d'entrar als jutjats a declarar.

Toni Albà sosté davant el jutge que «només volia fer riure» amb els tuits pels que se l'acusa d'un delicte d'injúriesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'actor Toni Albà ha comparegut aquest dimarts davant el jutge de Vilanova i la Geltrú que l'investiga per un delicte d'injúries en relació a diverses publicacions a Twitter on l'actor es referia a la jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela i a agents de la policia espanyola, entre altres qüestions de política estatal. Albà ha defensat que l'objectiu de les seves piulades «només» era «fer riure». «La meva feina es tracta de buscar el sarcasme, la sàtira política, fer imitacions i utilitzar la llibertat d'expressió com jo sé», ha explicat l'actor a les portes del jutjat després d'haver declarat durant poc més d'una hora. Toni Albà ha lamentat que els seus tuits hagin desencadenat aquesta causa judicial i ha demanat «disculpes» a qui s'hagi sentit ofès per les publicacions.

Albà ha declarat com a investigat per un delicte d'injúries amb publicitat després que la Policia espanyola denunciés diverses publicacions del seu perfil de Twitter entre les quals, per exemple, feia jocs de paraules amb el cognom de la magistrada Carmen Lamela. Entre les piulades que s'investiguen, Albà escrivia: «Le gusta tanto la mierda a Carmen, que Carmen lame la mierda a gusto. Y le dice su madre: lámela...lame la mierda y te quedaràs a gusto».

En altres tuits inclosos a la causa, l'actor feia comentaris fotetes de la presència dels agents de la policia espanyola al port de Barcelona amb el vaixell conegut com el 'Piolín' després del referèndum de l'1 d'octubre. «Van ser imatges que em van causar terror quan vaig veure que es vanagloriaven d'haver pegat a la població, però en cap moment vaig voler incitar a l'odi. Jo vull incitar a riure», ha explicat.

En declaracions als mitjans de comunicació, Toni Albà ha apuntat que només ha contestat les preguntes del seu advocat i del jutge, i no les del Fiscal. En aquest sentit, Albà ha exposat al jutge «el costum» de fer rodolins i versos sobre temes d'actualitat, i ha destacat que es tracta «d'una tradició que es troba arreu de Catalunya», assegurant que «aquí no ens estranyem d'això». En aquest sentit, ha destacat que ell redacta versos de forma molt habitual perquè treballa com a còmic, i ha insistit que li «toca fer broma dels poders, siguin del color que siguin».

Amb tot, l'actor, que s'ha autodenominat com a «tuitaire compulsiu», ha lamentat que «a vegades no l'encerti» amb els comentaris que publica a les xarxes socials i ha insistit en demanar disculpes a qui s'hagi sentit ofès. A preguntes dels periodistes sobre si es penedeix dels seus comentaris i si preveu despublicar-los, Albà ha negat les dues possibilitats, reiterant que no és «conscient» d'haver ofès ningú.

Fotos del Rei

Pel que fa a les fotografies de Toni Albà vestit de Rei Joan Carles I i de Felip V durant el pregó alternatiu a les festes de La Mercè de Barcelona l'any 2016 que el mateix actor havia explicat que estaven incloses a la investigació, aquest dimarts s'ha sabut que formen part de la informació recopilada per descriure un «perfil» de l'acusat. Segons ha explicat Albà, la seva faceta com a imitador dels monarques no està sent investigada.

«Tots som Toni Albà»

L'actor ha anat fins els jutjats de Vilanova acompanyat per unes 200 persones, bona part de les quals l'han acompanyat durant bona part del camí a peu. Crits de «tots som Toni Albà» i una infinitat de llaços i bufandes grogues han predominat durant la concentració de suport, on també han assistit actors de la plataforma Teatre Amb 'R', de República. Entre els participants, l'actor Enric Majó ha lamentat que la citació de Toni Albà sigui «una demostració d'intentar tirar anys enrere» i ho ha qualificat com una «agressió a la llibertat».

L'exterior dels jutjats de Vilanova i la Getrú, on gairebé 200 persones donen suport a Toni Albà en la seva citació acusat per injúries.

Toni Albà sosté davant el jutge que «només volia fer riure» amb els tuits pels que se l'acusa d'un delicte d'injúriesACN

tracking