Diari Més

El servei d'autobús de Calafell guanya un dels premis de transport públic més prestigiosos de l'Estat

Calafell ha obtingut el guardó en la categoria de transport urbà per a petits municipis, nova d'enguany

En el cas de Calafell, s'ha tingut en compte la dificultat d'un municipi extens i molt dispers.

El servei d'autobús de Calafell guanya un dels premis de transport públic més prestigiosos de l'EstatAjuntament de Calafell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de transport urbà municipal de Calafell ha guanyat un dels premis de transport públic més prestigiosos de l’Estat espanyol. Es tracta dels premis ‘Las empresas del año’, que concedeix la revista especialitzada Autobuses&Autocares des del 1992. Calafell l’ha assolit enguany en la categoria de transport urbà per a petits municipis, mentre que el de grans ciutats ha recaigut en València. Els premis es lliuraran al recinte firal d’IFEMA a Madrid el proper 13 de desembre.

Els guardons es concedeixen a empreses de transport i per això el de Calafell recau en Hife SA, però de forma expressa pel servei que presta al municipi, com a adjudicatària del servei de transport urbà. La categoria de municipis petits, nova d’enguany, vol reconèixer l’esforç dels municipis amb menys pressupost per oferir a la seva ciutadania un servei de transport públic local. Fonts de l’organització dels guardons han explicat que, en el cas de Calafell, s’ha tingut en compte la dificultat d’un municipi extens i molt dispers.

El jurat examina exhaustivament les dades d’explotació de les empreses candidates: nombre línies, velocitat comercial, flota de vehicles, edat mitja del parc de vehicles, últimes adquisicions, quilòmetres recorreguts, volum de viatgers, tarifes, ocupació dels autobusos o nombre d’empleats. Es valoren molt especialment la qualitat del servei ofert, la implantació de noves tecnologies, les iniciatives i novetats, la gestió dels recursos disponibles, els anys de dedicació als viatgers i a la resta de la societat i l’esforç diari de la plantilla per a millorar el servei.

El jurat que atorga els guardons ha estat format enguany per Joaquín del Moral, director general de Transport Terrestre del ministeri de Foment; Francisco Aparicio, catedràtic de Transports de l’Escola Superior Tècnica d’Enginyers Industrials de Madrid; Rafael Barbadillo, president de Confebus; Maribel García, directora d’Anetra; Jesús Herrero, secretari general d’Atuc; Javier Fuentes, CEO de Soluciones Creativas, i Miguel Sáez, director de Autobuses&Autocares.

tracking